Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sufinanciranjem udruga obogaćuje se raznovrsnost i kvaliteta kulturne ponude

Na Večeri kulture SMŽ-a uručeni ugovori o sufinanciranju projekata

VEČER KULTURE sisačko-moslavačke županije održana je u Strukovnoj školi Sisak, a tom prigodom župan Ivan Celjak uručio je predstavnicima udruga ugovore o sufinanciranju programa, odnosno projekata na temelju Javnog poziva
1/4
Foto: SMŽ
U ovoj godini Sisačko-moslavačka županija sufinancirat će 123 programa koje će provesti 85 udruga, za što je u županijskom proračunu osigurano 80.000 eura

Ponosni smo na naše udruge koje svojim djelovanjem čuvaju našu kulturu, baštinu i tradiciju te potiču stanovnike na uključivanje u društveni život naše županije. Udruge su naše bogatstvo, a Sisačko-moslavačka županija bit će im i dalje podrška u radu – izjavio je župan Ivan Celjak na Večeri kulture SMŽ-a koja je prošli tjedan održana u Strukovnoj školi Sisak.

U ožujku novi natječaj

Tom prilikom župan Celjak uručio je predstavnicima udruga ugovore o sufinanciranju programa, odnosno projekata na temelju Javnog poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Sisačko-moslavačke županije za 2024. godinu. U ovoj godini Županija će sufinancirati 123 programa koje će provesti 85 udruga, za što je u proračunu osigurano 80.000 eura. Župan je podsjetio kako ovo nije jedini javni natječaj na koji se udruge u kulturi mogu prijaviti. Naime, tijekom ožujka bit će objavljen i javni natječaj za financiranje programa, odnosno projekata sredstvima za donacije i pokroviteljstva.

Sisačko-moslavačka županija tako sufinancira manifestacije koje promiču kulturu mladih te manifestacije likovne, kazališne, muzejsko-galerijske, nakladničke, knjižničarske, glazbeno-multimedijalne i arhivske djelatnosti, međunarodnu kulturnu suradnju te izgradnju, održavanje i opremanje objekata iz područja kulture. Sufinanciranjem udruga u kulturi dodatno se osnažuju udruge i potiču na realizaciju projekata, programa i aktivnosti koje obogaćuju raznovrsnost i kvalitetu kulturne ponude na području županije.

Foto: SMŽ

Predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ-a Ivanka Roksandić istaknula je kako je Sisačko-moslavačka županija temelj financiranja programa koje provodi Zajednica.

– Zahvalni smo Sisačko-moslavačkoj županiji na financiranju naših programa koja time potiče kulturni amaterizam i rad naših društava, jer kulturno-umjetnička društva su nositelji društvenog i kulturnog amaterizma u svojim sredinama – rekla je Ivanka Roksandić.

– Svi mi odvajamo svoje vrijeme kako bismo organizirali razne manifestacije i time činimo dobro za sve naše stanovnike u čemu imamo apsolutnu potporu Sisačko-moslavačke županije – rekla je predsjednica ŽVS-a Lađarice Sisak Iva Šegović.

Nastupili ansambli

Program svečanog uručenja ugovora udrugama u kulturi svojim su nastupima obogatili plesna i tamburaška sekcija Folklornog ansambla Etno Siscia, Vokalna skupina Rusalke, Vokalni ansambl Lipe, a svoje autorske pjesme čitali su članovi Društva hrvatskih književnika, Ogranak SMŽ-a Siniša Matasović i Sanja Domenuš.

POVEĆAN CENZUS Uskrsnice će se isplaćivati u Fini od 4. do 30. ožujka Umirovljenici i nezaposleni Samobor za uskrsnice osigurano 130 tisuća eura Zahvaljujući ovim subvencijama sigurna sam kako ima prostora i da plaće djelatnika u privatnim vrtićima uskoro budu usklađene s onima djelatnika gradskih vrtića i osnovnih škola – istaknula je Vinković Gradsko vijeće Vinkovaca odlučilo: Dodatnim sredstvima želimo smanjiti cijene vrtića Župan Igor Andrović potpisao je ugovore o poslovnoj suradnji s predstavnicima pet banaka Potpisani ugovori Za kreditiranje jesenske i proljetne sjetve 30.000 eura