Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Vatrogasci iz Grabovca:

Načelnik naš DVD sustavno uništava

Načelnik općine Čeminac Zlatko Pinjuh
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Nisu sastavni dio protupožarne zaštite u našoj općini pa ne mogu ni potraživati bilo što od Općine Čeminac, kaže načelnik Zlatko Pinjuh

– Goloruki smo pomagali gasiti požar u skladištu Belja u Grabovcu jer naš mjesni DVD nije mogao sudjelovati vlastitim navalnim vozilom, zaštitnom opremom i opremom za gašenje. Vatrogasci su goloruki ili uz opremu posuđenu od drugih DVD-a krenuli u gašenje. Radi se o tome da načelnik Čeminca dr. Zlatko Pinjuh radi na našem sustavnom uništavanju i ugnjetavanju – rekao je Josip Špoljarec, predsjednik DVD-a Grabovac, baranjskog mjesta u sastavu općine Čeminac.

Petrijevci obilaznica Konačno rješenje prometnih problema Počinje gradnja obilaznice Petrijevci

Požar je u radionici i skladištu Belja buknuo u noći na ponedjeljak. Ozlijeđenih nema, a šteta doseže 600.000 kuna. 
– Načelnik nas je izbacio iz svih financijskih i protupožarnih planova zaštite. Koliko god mi željeli spašavati živote i imovinu, ovakvi lokalni šerifi sputavaju nas na tom putu – zaključio je Špoljarec.

Načelnik Zlatko Pinjuh, koji zbog sukoba s mještanima često puni medije, poručuje kako nema što komentirati jer je DVD Grabovac “zasebna pravna osoba”.

– Nisu sastavni dio protupožarne zaštite u našoj općini pa ne mogu ni potraživati bilo što od Općine Čeminac – kaže načelnik.

Projekt je pokrenut uz veliko angažiranje Osječko-baranjske županije i župana Ivana Anušića Spreman projekt rekonstrukcije HNK u Osijeku Zgrada osječkog HNK bit će među najmodernijima u jugoistočnoj Europi