Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
PLAKETA DODIJELJENA SATNIKU KREŠIMIRU SUDARIĆU

Nagradu od 5000 kuna donirao peteročlanoj obitelji Hrček

Foto: Grad Vukovar
Satnik Sudarić kazao je da je vrlo ponosan što je tim povodom bio u Vukovaru te da ga kao osobu i kao hrvatskog vojnika čini sretnim kada može nekome pomoći

Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava uručio je satniku Krešimiru Sudariću, najboljem polazniku 28. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro", plaketu Grada Vukovara i nagradu od 5000 kuna i to za ostvarene izuzetne rezultate tijekom vojne izobrazbe te razvijanje zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, a posebno moralnih veličina koje su krasile Blagu Zadru. Satnik Sudarić odlučio je novčani dio nagrade dodijeliti peteročlanoj obitelji Hrček koju čine majka Snježana i otac Igor te troje djece od kojih je najmlađe, sin Lovro, dijete s posebnim potrebama.

Nagrade za 14 najuspješnijih studenata s područja Grada Vukovara Studentima medicine, pedagogije... s prosjekom ocjena od 4,5 do 5 Grad dodijelio po 1000 kuna stipendija

– Ovim činom nastavljamo tradiciju koju smo pokrenuli s Hrvatskim vojnim učilištem i Ministarstvom obrane ustanovivši ovu nagradu i plaketu Grada Vukovara koja se dodjeljuje najboljem polazniku Zapovjedno-stožerne škole „Blago Zadro“, koji potom novčani dio donira obitelji s područja grada Vukovara. Grad Vukovar pomaže obitelji Hrček već niz godina, no nažalost pomoć je potrebna u puno većoj mjeri – rekao je Penava.

Satnik Sudarić kazao je da je vrlo ponosan što je tim povodom bio u Vukovaru te da ga kao osobu i kao hrvatskog vojnika čini sretnim kada može nekome pomoći.

– Ovom donacijom pokušat ću pomoći malenom Lovri Hrčeku. Želim mu sve najbolje i nadam se da će mu ova donacija pomoći u njegovoj najvećoj životnoj borbi – rekao je Sudarić. Snježana Hrček, Lovrina majka, zahvalila je general-pukovniku Pađenu i satniku Sudariću na donaciji.– Zahvaljujem i gradonačelniku Penavi, zamjenici Mujkić i Savjetu za branitelje – rekla je Snježana Hrček.