Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Suradnja agencija SIMORA i A1 Hrvatska u Poduzetničkom inkubatoru PISMO

Najmodernija tehnologija i najbrži internet za daljnji razvoj videoigara u Novskoj

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Partneri se zalažu i za promicanje inovacija te jače uključivanje ICT industrije i industrije videoigara u obrazovanje

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA, ujedno i centar industrije razvoja videoigara, i A1 Hrvatska sklopili su višegodišnji sporazum o suradnji i razmjeni usluga. Poslovna suradnja ima zajedničke ciljeve: razvoj industrije videoigara u Poduzetničkom inkubatoru u Novskoj, uključujući i razvoj videoigara na najmodernijoj mobilnoj i fiksnoj tehnologiji, promicanje inovacija, kao i jače uključivanje ICT industrije te industrije videoigara u obrazovanje, javni i privatni sektor na razini cijele Hrvatske.

završen projekt "Topli obrok – obrok zdravlja" Sve osnovne škole kojima je Županija osnivač sada mogu pripremati tople obroke za učenike

Suradnja će se realizirati u Poduzetničkom inkubatoru PISMO u Novskoj, najboljim EU sufinanciranim projektom u Hrvatskoj za 2020.

– U vrijeme javnozdravstvenih i gospodarskih izazova raduje da inicijativu, projekt naše razvojne agencije, prepoznaju bitni sudionici na tržištu usmjereni na digitalizaciju društva, napredak lokalne zajednice i cijele Hrvatske. Uvjeren sam da će se ovime dodatno ubrzati ostvarenje cilja da naša županija postane istinsko središte gaming industrije – poručuje župan Ivo Žinić.

Do 28. veljače 2021. poljoprivrednici mogu predati prijave za bespovratne potpore Otvoren javni poziv za poticanja razvoja poljoprivrede u Sisačko-moslavačkoj županiji

Poduzetnički inkubator PISMO trenutno se sastoji od dva objekta s dvadesetak ureda, coworking i konferencijskih prostora opremljenih najmodernijom tehnologijom kao što su motion capture, fotogrametrijski te video i glazbeni studio, CNC, 3D printer, VR i ostala ICT oprema.

– U našem inkubatoru već sada posluje četrdesetak startupa iz gaming industrije što dokazuje da uspijevamo u naumu da mladim ljudima damo priliku za ostanak u Sisačko-moslavačkoj županiji ili razlog za preseljenje k nama. Podrška koju će nam pružati naš novi tehnološki partner A1 Hrvatska vezana je, između ostalog, za pristup najmodernijoj mobilnoj i fiksnoj mreži. To je jedan od osnovnih preduvjeta za naš daljnji razvoj i rast u smjeru izgradnje budućeg Gaming kampusa vrijednog gotovo 400 milijuna kuna – objašnjava Mario Čelan, direktor SI-MO-RA d.o.o

Iz Općine su pozvali stanovnike da testiraju besplatni internet na navedenim mjestima besplatan internet Surfanje bez brige o gigama na klupama i parkovima Dubrave

Osim optičke fiksne infrastrukture s brzinom pristupa od čak 1 Gbps, A1 Hrvatska osigurava i dostupnost prave 5G mreže, gigabitnih brzina i iznimno niske latencije.

– A1 Hrvatska je kompanija koja donosi inovacije i prepoznaje tehnološke i društvene trendove. Zato ne čudi da je sve vezano za gaming industriju već duže vremena u našem fokusu. Potencijal koji smo prepoznali u inkubatoru PISMO powered by A1 planiramo realizirati puno šire od tehničke podrške. Osim sadržaja povezanih s esport i hackaton događanjima, zajedno ćemo organizirati brojne demonstracije i edukacije vezane za korištenje novih tehnologija – kaže Tomislav Makar, glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije u A1 Hrvatska.