Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Sportski klubovi osvjetlali obraz

Nezaboravna jesen kutjevačkog sporta: Nogometaši, džudaši i šahisti pišu povijest

1/2
Foto: Grad Kutjevo
HNK Graševina iz Vetova gostovao je ove jeseni kod sportskih prijatelja iz ekipe Devo ’58 u Nizozemskoj, gdje su posjetili i Amsterdam Arenu

Kutjevački sportaši imali su vrlo plodonosnu jesen, požnjevši u svojim sportskim granama puno slatkih plodova. Ističu se sjajni rezultati NK Kutjeva, HNK Graševine, džudo kluba Jigoro kao i šahovskog kluba Kutjevo, koji u svojim natjecanjima pišu povijest.

zaslužene nagrade Među najuspješnijima osnovci iz Samobora

Zeleni iz Kutjeva mogu biti itekako zadovoljni ostvarenim u premijernoj trećeligaškoj sezoni nakon 25 godina. Sjajan učinak na kraju prve dionice s 27 osvojenih bodova nešto je što će rijetko koji debitant u tako kvalitetnom i zahtjevnom natjecanju uspjeti ponoviti. Za ostvarene rezultate zaslužni su svi, od igrača predvođenih kapetanom – gradonačelnikom Josipom Budimirom preko trenera Josipa Čuljka koji je sve to fino posložio do uprave.

Povezali nogomet i vino

– Hvala upravi kluba i svim ljudima koji su odradili jako velik logistički posao, a isto tako i navijačima koji su bili najbolji i najbrojniji u čitavoj ligi. Prevelikog odmora nema, vrijeme je za analizu, dogovaranje utakmica, pravljenje plana i programa. Ponosan sam na igrače koji su pokazali puno toga dobroga, bili su strpljivi i poslušni pa im se na najbolji mogući način vratilo – kaže trener Petar Čuljak.

NK Kamen iz Vetova od ove sezone nastupa pod novim imenom – HNK Graševina. S obzirom na to da je ovo mjesto pretežno vezano za vinarstvo s brojnim proizvođačima kvalitetnih vina, ovim su potezom povezane dvije najvažnije stvari u mjestu – nogomet i vino. Vetovačko udruženje vinara Veteri Castra i vinari Jakobović, Soldo, Perak, Pavić, Mitrović i Špoljarić aktivno su se uključili u rad kluba.

– Ni sami ne znamo čija ideja je bila da se klub nazove Graševina, ali došla je na jednoj degustaciji vina. Razgovarali smo o klubu koji je nekada vrvio djecom i mladima, a onda se našao u problemima. Odlučili smo da ćemo mi kao udruga vinara stati iza tog kluba – kaže predsjednik kluba Deni Pavić, koji velik doprinos daje i na terenu pogocima i asistencijama.

POKRET S VIZIJOM Strategija razvoja športa Zadarske županije u izradi

Hvalevrijedne rezultate na međunarodnim natjecanjima ostvaruje i Judo klub Jigoro. Ekipe su na turnirima vodili treneri Hrvoje Prevolšek i Robert Gerc koji ističu da su do sada ove godine bili na 16 turnira, ostvarili 100 nastupa, odradili 279 borbi, od toga 156 pobjeda i osvojili 59 medalja, od čega 18 zlatnih, 19 srebrne i 22 brončane. Kutjevački džudaši na najbolji mogući način prezentirali svoj klub, ali i svoj grad, što je doista za svaku pohvalu.

Uspjeh šahista

Za kraj, spomenimo i šahovski klub Kutjevo, koji je prvenstvo završio na prvom mjestu 4. šahovske lige te ulazi u viši rang natjecanja. U zanimljivom i neizvjesnom nadmetanju Kutjevčani su imali najbolji finiš te u nekoliko završnih kola pehar namijenjen pobjedniku ligaškog natjecanja pospremili u klupske vitrine.

– Zahvaljujemo se prije svega Gradu Kutjevu i gradonačelniku Josipu Budimiru koji nas financijski pomaže te tvrtki Krauthaker d.o.o. koja nam je dala prostor za igranje, potrebnu logistiku za odigravanje susreta te prijevoz na gostovanja – rekao je najistaknutiji igrač i pokretač ove lijepe priče Ivan Grgić – prva ploča Kutjeva.

SPORT Građevinski radovi na novom stadionu NK Osijeka

Većina kutjevačkih sportaša, kao i svi drugi stanovnici ovog vinorodnog kraja i ove će godine uživati u brojnim i raznovrsnim programima Adventa u Kutjevu u organizaciji gradske Turističke zajednice i Razvojne
 agencije.