Izbornik
Naslovnica Županije
U Virovitičko-podravskoj županiji lani rođeno više djece nego u 2022.

Obnova rodilišta završit će se u 2024., svaka soba imat će kupaonicu i internet

U PRVA dva dana ove godine u Općoj bolnici Virovitica rođeno je petero djece, u županiji se nadaju da će i ova godina biti bolja što se nataliteta tiče od protekle
Foto: icv.hr

U prva dva dana nove godine u Općoj bolnici Virovitica rođeno je petero djece. Uz taj "baby boom" nastavljen je, nadaju se u Virovitičko-podravskoj županiji, pozitivan trend iz 2023. godine. Naime, Virovitičko-podravska županija jedna je od rijetkih županija u Hrvatskoj u kojoj je lani rođeno više djece nego u 2022. godini. Na svijet je, tako, u Općoj bolnici Virovitici stiglo 518 djece, dvoje više nego godinu prije.

Prva beba rođena u Virovitičko-podravskoj županiji u 2024. je Lukas Repinc iz Cabune. On je svijet ugledao u utorak 2. siječnja u 2.43 sati. Četvrto je to dijete u obitelji Repinc, a malenog Lukasa i njegovu majku Marijanu u rodilištu je posjetio i darivao i župan Igor Andrović.

– Drago mi je da je prvorođena beba na svijet stigla već drugog dana nove godine. S obzirom na to da je u prva dva dana bilo još nekoliko poroda, a nekolicina ih se očekuje, ova je godina natalitetno jako dobro krenula – istaknuo je župan Igor Andrović.

Ove će se godine u Virovitici završiti obnova rodilišta Opće bolnice Virovitica.

– Uskoro ćemo dobiti novo, moderno rodilište, svaka soba će imati svoju kupaonicu, kao i internet, a to virovitička bolnica i zaslužuje – zaključio je Andrović.

Inače, od 1. siječnja, osnivačka prava Opće bolnice Virovitica prenesena su s Virovitičko-podravske županije na Ministarstvo zdravstva. No, to ne znači kako Virovitičko-podravska županija, ističe se, i nadalje neće ulagati u zdravstvo na ovom području.

– Pacijenti neće osjetiti nikakvu promjenu. Javnozdravstvene usluge i dalje će biti na visokom nivou za sve stanovnike Virovitičko-podravske županije, kao i do sada. Županija će i nadalje nastaviti sufinancirati najamnine za stanove liječnika, kao i kamate na kreditne linije stanova liječnika. Osim toga, u 2024. godini Županija je izdvojila i sredstva za završetak rekonstrukcije rodilišta, a i nadalje ćemo sudjelovati u svim razvojnim procesima Opće bolnice Virovitica – istaknula je Melita Sirovica, županijska pročelnica za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb. 

Uređena je kuća u središtu Popovače kako bi se osigurao dodatni prostor za Dječji vrtić Popovača da bi se mogla upisati sva zainteresirana djeca koja ispunjavaju uvjete Pri završetku je opremanje zgrade nove gradske uprave Popovače U planu je digitalizacija kina i nastavak izgradnje ŠRC-a Koprivnica je u najvišem rangu po razvijenosti Top lista Koprivnica među 10 najrazvijenijih gradova Planira se izgradnja biciklističke staze od Blatne ulice kroz Komarčev prolaz te kroz K. Lajoša i nastavak izgradnje uz dvorac, lijevom stranom, kroz Ulicu Š. Petefija Proračun za 2024. godinu iznosi 6,6 milijuna eura Prioritet Općine jest izgradnja Trga bana Josipa Jelačića u Bilju