Izbornik
Naslovnica Županije
Ulaganje u Gornjem Hrašćanu

Obnovljena područna škola za 65 učenika

ŠKOLU pohađaju učenici do 6. razreda
Foto: Međimurska županija

Međimurska županija završila je obnovu još jedne škole – područnog školskog odjela u Gornjem Hrašćanu koji pohađa 65 učenika od prvog do šestog razreda. Uređen je prostor za tri nove učionice, proširena je kuhinja te su adaptirane sanitarne prostorije i podrum, a ukupna vrijednost investicije iznosi više od 65.000 eura. Zaokružena je tako obnova ove školske zgrade na kojoj je 2021. godine zamijenjeno krovište, godinu dana nakon toga postavljena je nova stolarija te izvedena termofasada, uz uređenje prilaznog puta.

– Međimurska županija kontinuirano ulaže u škole u cilju dosezanja najvišeg standarda za učenike i nastavnike, a ravnomjernim ulaganjem i u područne odjele dokazuje da se podjednako skrbi i o razvoju obrazovanja u malim sredinama u kojima su upravo škole centri društvenih zbivanja i važan pokazatelj kvalitete života – kažu u Županiji.

Bazeni Lenije u Vinkovcima dobit će i svoj vanjski bazen i nove sadržaje U 2024. godini Vinkovci će postati novo veliko gradilište Ulaganje u akcelerator, tržnicu, izgradnja SRC-a Papuk i gradnja bazena RADOVI na energetskoj obnovi zgrada procijenjeni su na 540.069,05 eura Ciklus energetske obnove škola kojima je osnivač Uštede na energentima u još četiri osnovne škole u Međimurju SVIMA će stipendije pomoći, jer kad si student, svaki je cent važan, kažu studenti. Od 1. siječnja županija ima 13 novih stipendista s kojima su potpisani ugovori Preduvjeti da se studenti zaposle Županijske stipendije za studente povećane sa 106 na 140 eura