Izbornik
Naslovnica Županije
Otvorene i dvije nove učionice

Od Splita do Omiša nije bilo sportske dvorane. Danas je imamo

Iznad svega zahvala djeci koja su bila strpljiva u iščekivanju ovoga trenutka i otvaranja njihove sportske dvorane, poručio je Blaženko Boban
1/3
Foto: SDŽ
Drago mi je što smo dvoranu otvorili baš ove godine kada smo proslavili 155 godina naše škole, rekla je ravnateljica Iva Petričević

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban prošlog je tjedna, zajedno s učenicima, otvorio novu školsku sportsku dvoranu u Osnovnoj školi Jesenice Dugi Rat. Župan Boban tom je prilikom istaknuo kako se radi o projektu koji puno znači za svu djecu, ali i za brojne sportske udruge s područja Dugog Rata i Jesenica.

Generacije su čekale
– Ovu su dvoranu generacije s ovog područja dugo čekale. Moram napomenuti da od Splita do Omiša do danas nije bilo nijedne sportske dvorane. Danas je imamo. Upravo zato sretan sam i ponosan, ali i zahvalan svima koji su utkali dio sebe u ovu dvoranu. To su bivši ravnatelj, sadašnja ravnateljica, bivši i sadašnji načelnik te bivši i sadašnji županijski vijećnici. Iznad svega zahvala djeci koja su bila strpljiva u iščekivanju ovoga trenutka i otvaranja njihove sportske dvorane – poručio je Blaženko Boban.

Ravnateljica Iva Petričević zahvalna je Splitsko-dalmatinskoj županiji, koja je financirala gradnju i opremanje školske sportske dvorane.

– Dobili smo nakon puno godina školsku sportsku dvoranu. Drago mi je što smo dvoranu otvorili upravo ove godine, kada smo proslavili 155 godina postojanja naše škole. Napokon će naših 430 učenika imati odlične uvjete za rad na nastavi tjelesne i zdravstvene kulture. Do sada se održavala u uvjetima koji nisu baš bili primjereni, u atriju škole – rekla je ravnateljica i dodala da je današnjim danom nakon dugo vremena ostvaren san mnogih generacija.

Osim sportske dvorane, otvorene su i dvije nove učionice u ovoj školi.

Program su uveličali brojni županijski i općinski dužnosnici, predstavnici sportskih udruga i učenici OŠ Jesenice Dugi Rat.

Primanje informatičara
Istoga dana u dvorani Splitsko-dalmatinske županije župan Blaženko Boban održao je primanje za 17 učenika koji su ostvarili izvrsne rezultate na Državnom natjecanju iz informatike 2023. godine te im je uručio pohvalnice i prigodne poklone.

– Izuzetno sam sretan i zadovoljan. Nadam se da će upravo ovi učenici biti nositelji informatičkih aktivnosti na području naše županije. Iskreno se nadam da će ući u posao koji je uistinu postao profitabilan – rekao je župan Boban.

Voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić izjavio je kako i ovakvi rezultati nagrađenih učenika daju smisao svemu onome što Splitsko-dalmatinska županija radi na području ICT-a. Uz učenike primanju su nazočili i njihovi mentori, koji dolaze s PMF-a te osnovnih i srednjih škola.

Slavonija, Baranja i Srijem bit će domaćini vinskim znalcima, ocjenjivačima, novinarima, sommelierima i proizvođačima Slavonija, Baranja i Srijem bit će domaćini svjetskim vinskim znalcima od 13. do 17. lipnja Manifestacija Go GROW graševinu stavlja na svjetsku vinsku kartu U CIJELOSTI je sagrađen i u funkciji jedan od najvećih projekata, 4,7 milijuna eura vrijedan sustav javnog navodnjavanja Orubica na 326 ha poljoprivrednih površina. U tijeku su javni pozivi za nove potpore poljoprivrednicima 1235 mladih poljoprivrednika Od revitalizacije do napretka: za poljoprivredu 2,2 mil. eura U ovakvom uspjehu vinkovačkih tvrtki veliku ulogu imaju zaposlenici te je upravo stoga izuzetno važan podatak o rastu broja zaposlenih za gotovo 16%, što znači da su vinkovački poduzetnici u 2022. godini zapošljavali 8500 djelatnika – rekao je Niče Kvalitetan rad i dobro planiranje Rast prihoda, dobiti i zaposlenosti kao rezultat planiranja i korištenja resursa