Izmjena Odluke o komunalnom redu

Odzvonilo alkoholiziranju na javnim mjestima: uvode kazne od 3.000 kn

Županije
Bjelovar sastanak Fotografija: Grad Bjelovar/Facebook
Kada Odluka stupi na snagu komunalni redari će u suradnji s policijom češće ići u preventivne akcije

Problem konzumacije alkohola na javnom mjestu, posebno u samom središtu grada, u posljednje je vrijeme podigao prašinu među Bjelovarčanima. 

Gradonačelnik Grada Bjelovara Dario Hrebak održao je sastanak s predstavnicima Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske, Draženom Prapotnikom i Zlatkom Horvatom, te sa Sanjom Klaudom, predsjednicom Prekršajnog suda u Bjelovaru, Jasnom Barić iz Centra za socijalnu skrb i gradskim komunalnim redarima, priopćili su na Facebook stranici Grada Bjelovara. 

Kako navode, na sastanku je zaključeno da će se izmijeniti Odluka o komunalnom redu, koja će ići i na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća, a koja će propisivati drastičnu kaznu u visini od 3.000 kuna za konzumaciju alkohola na javnome mjestu. 

Kada Odluka stupi na snagu komunalni redari će u suradnji s policijom češće ići u preventivne akcije. 

- Važno je napomenuti da se, sukladno Prekršajnom zakonu, svaka neplaćena kazna iznad 2.000 kuna zamjenjuje ili radom za opće dobro ili kaznom zatvora. Također, radi se i na ponovnom uspostavljanju Vijeća za prevenciju koje nije bilo aktivno posljednjih nekoliko godina - istaknuli su iz Grada.

  • Avatar
    IvanB. 19. Rujan 2017. u 12:49 Da li je javno mjesto i terasa ugostiteljskog objekta? Hrebak je za ćudoređe na svakom mjestu. Javno mjesto je i situacija kada on na nekoj manifestaciji prinese čašu vina ustima. Alaj će se naplaćati globe.
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Prijavi se ovdje