Izbornik
Naslovnica Županije
Izvedeno 25 pjesama

Oko 250 izvođača na Međimurskoj popevki

Međimurska popevka u Nedelišću
Foto: Međimurska županija
Popevka je prije pet godina uvrštena na UNESCO-vu reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva

Oko 250 izvođača okupilo se na Međimurskoj popevki u Nedelišću, gdje je izvedeno 25 pjesama. Nastupili su i pjevači iz Slovenije i susjednog Varaždina. U ime Hrvatskog sabora kulture dodijeljena je diploma dugogodišnjem članu KUD-a Seljačka sloga Nedelišće Marijanu Topolnjaku.

– Međimurska popevka dio je našeg identiteta i zajedništva, tijekom povijesti popevka je ostavila brojne tragove u sudbinama naših ljudi – s popevkom se ispraćalo, dočekivalo, slavilo i tugovalo, ona je obilježila život svakog Međimurca u našoj povijesti – rekao je međimurski župan Matija Posavec, podsjetivši da je popevka prije pet godina uvrštena na UNESCO-vu reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva.

UTRKA je vožena na novoj lokaciji, a pehare najboljima uručio je župan brodsko-posavski Danijel Marušić Treće Otvoreno prvenstvo Hrvatske u cestovnim motoutrkama Brod Open Race Stotinu vozača, zaljubljenika u adrenalin i brzu vožnju na motospektaklu u Bjelišu VJEČNA LJUBAV Tradicionalno, u subotu 17. lipnja održat će se "Susret pjesnika na Ljubičinom grobu" i svečano otkrivanje ploče sa stihovima pjesnikinje Sonje Manojlović u Prolazu hrvatskih pjesnika. 34. Večer hrvatske ljubavne poezije počinje u 18 sati 34. Vrazova Ljubica Pisma Ivana Meštrovića i njegove Ruže 'zvijezde' su 34. Vrazove Ljubice Prekrasno okruženje našeg perivoja zasigurno je pravo mjesto za uživanje – kaže Nikola Fabijanić, ravnatelj Centra za kulturu Jastrebarsko Perivoj dvorca Erdödy od 24. lipnja postaje prava zelena oaza zabave Ljeto u Jaski iz svirke, kviz, predstave i međunarodnu trail utrku