Izbornik
Naslovnica Županije
Priznanje filmu 'Okusi prije svega'

Osvojeno zlato u kategoriji za promotivni turistički film

FILM posjetiteljima Zagrebačke županije otkriva kako uživanje na vinskim cestama ujedno znači upoznavanje običaja, tradicije i kulture, mjesta, ali i stola
Foto: Zagrebačka županija

Još jedno svjetsko priznanje stiglo je u ruke Turističke zajednice Zagrebačke županije, i to za njihov destinacijski film "Okusi prije svega - Zagreb County A Taste Above". Na svečanoj ceremoniji međunarodnog festivala turističkog filma, Terres u španjolskoj Tortosi, film "Okusi prije svega" osvojio je zlato u kategoriji promotivnih turističkih filmova.

Među najuspješnijim vinskim filmovima Hrvatske, film Turističke zajednice Zagrebačke županije ranije je proglašen najboljim vinskim filmom Zagreb Tour Film Festivala, osvojio je srebrno priznanje u kategoriji Enoturizma ART&TUR festivala u Portugalu te srebro njemačkog World Media Festivala u kategoriji destinacijskog marketinga regija. Novo međunarodno zlato ukupno je četvrta nagrada filmu koji promovira i poziva na istraživanje vinskih cesta Zagrebačke županije, ali i više, okusa i mirisa te očuvane prirode koja oduševljava posjetitelje.

– Destinacijski film "Okusi prije svega" pripremali smo s ciljem da našim gostima, posjetiteljima Zagrebačke županije, približimo neraskidivu vezu prirodnih ljepota i eno i gastrodoživljaja koje mogu kušati u našem kraju. Lokalno, autohtono, održivo – vjerujem da se točno te poruke vide u svakom kadru ovoga filma – izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Film je nastao u suradnji s produkcijskom kućom Sekunde, a posjetiteljima Zagrebačke županije otkriva kako uživanje na vinskim cestama ujedno znači upoznavanje običaja, tradicije i kulture, mjesta, ali i stola.

– Današnji posjetitelji ne žele da im kroz film govorimo kako je destinacija najbolja ili najljepša, žele čuti autentičnu priču, osjetiti doživljaje, povezati se s destinacijom. Upravo je takav film "Okusi prije svega", u kojem, između ostalog, glavni glumci nisu glumci već sami vinari – rekla je producentica i kreativna direktorica filma Martina Miličević. 

Osigurana su sredstva za obnovu dvorca, zgrada s desne strane Aleje Đure Jelačića i velikog romantičnog perivoja koji se proteže na više od 20 hektara Obnovljeni Novi dvori promijenit će život u gradu Obnova Novih dvora u "Banovu gradu" vrijedna deset milijuna eura Javnosti je predstavljena Strategija zelene urbane obnove Grada Kutine, planski dokument kojim se na strateškoj razini definira razvoj mreže zelene infrastrukture Zelena infrastruktura i kružno gospodarenje prostorom Predstavljena je Strategija zelene urbane obnove Kutine BISER ARHITEKTURE Objekt je izgrađen u 19. stoljeću, primjer je reprezentativne gradske vile te zaštićen kao kulturno dobro Republike Hrvatske Dio sredstava povučen je iz Fonda solidarnosti Grad osigurao dva milijuna eura za obnovu Vile Allnoch