Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dubrovačko-neretvanska županija

Otvorena je Dnevna bolnica u Metkoviću

1/4
Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Projekt “Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću” vrijedan je 50,8 milijuna kuna, uglavnom iz fondova EU

U Metkoviću je svečano otvoren novouređeni objekt Dnevne bolnice, projekt od nemjerljive važnosti za cijelu dolinu Neretve.

Kvalitetna usluga

– Obilježili smo završetak projekta vrijednog 50 milijuna kuna, kojim je uređen prostor u Metkoviću, dvije ambulante – za dermatologiju i oftalmologiju u OBD-u, nabavljena je oprema i time smo projekt financiran europskim sredstvima doveli do kraja. Čestitam Općoj bolnici Dubrovnik, Ministarstvu zdravstva s ministrom Kujundžićem, koji je ovo započeo, i s ministrom Berošem, koji je završio ovaj projekt. Ovo je projekt kojim ćemo približiti kvalitetnu medicinsku uslugu pacijentima i više neće morati za dnevne intervencije, koje ne zahtijevaju smještaj, putovati do Dubrovnika – rekao je župan Nikola Dobroslavić. Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan istaknuo je da je ovo povijesni dan za neretvansko područje.

– Kada sam 2017. postao gradonačelnik, jedan od osnovnih prioriteta bilo mi je poboljšanje zdravstvene zaštite u gradu Metkoviću. Realizacijom ovog projekta poboljšali smo zdravstvenu zaštitu ne samo grada Metkovića nego cijele doline Neretve, a iz gradskog proračuna smo od 2019. za poboljšanje zdravstvene zaštite naših stanovnika izdvojili dva milijuna kuna. Zahvalio bih Vladi, Ministarstvu, Županiji i ravnatelju Opće bolnice Dubrovnik. Mnogi su govorili da ne želimo, ne znamo i nećemo, ali danas je Metković dokazao da zna, može i hoće – istaknuo je gradonačelnik Milan.

Poziv pacijentima

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić kazao je da je Dnevna bolnica veliki korak prema većoj dostupnosti zdravstvene zaštite.

– Pozivam sve pacijente u dolini Neretve koji su do sada možda gravitirali nekim drugim centrima da iskoriste ovu priliku i dođu ovamo na preglede i zahvate, u svoju bolnicu. Dubrovačka bolnica prisutna je u Konavlima, na Korčuli, a sada smo i u dolini Neretve. Naši liječnici već su dolazili u Metković i Ploče, no od danas počinje novo razdoblje u kojem će se u primjerenim uvjetima odvijati djelatnosti dnevne medicine, jednodnevne kirurgije – pedijatrija, interna medicina kirurgija, ginekologija i psihijatrija – objasnio je ravnatelj Bekić. Dnevna bolnica u Metkoviću dio je projekta “Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću” vrijednog 50,8 milijuna kuna, od čega 49,7 milijuna iznose bespovratna sredstva iz fondova EU. Osim Dnevne bolnice u Metkoviću, opremljena je i Dnevna bolnica u Dubrovniku.