Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Investicija od milijun eura

Počeli radovi, Šumarija Ćeralije konačno će imati dom

storyeditor/2024-04-05/a_ceralije_foto_kristijan_toplak.jpg
Foto: Kristijan Toplak NAKON 33 godine podstanarstva u svoj dom uselit će se 50 djelatnika Šumarije Ćeralije, a investicija je vrijedna oko milijun eura

Nakon 33 godine podstanarstva, Šumarija Ćeralije dobit će svoj novi dom. Počela je gradnja nove zgrade u središtu Ćeralija u kojoj će se smjestiti 50 djelatnika, a investicija je vrijedna oko milijun eura i trebala bi biti realizirana za 18 mjeseci.

Šumarija Ćeralije jedna je od sedam šumarija u sastavu Uprave šuma – Podružnice Slatina, obuhvaća površinu od 8271 hektara i godišnje proizvodi 45.000 metara kubnih drvne mase.

– Prijašnja zgrada Šumarije Ćeralije pretrpjela je teška oštećenja tijekom Domovinskog rata te je bila neupotrebljiva. Nova zgrada šumarije koju gradimo najavljuje veća dostignuća i osnažuje razvoj ovog ruralnog kraja, dok šumarskoj struci predstavlja i poseban doprinos i promociju šumarstva te gospodarstva na ovom području – rekao je Upravitelj Šumarije Ćeralije Boris Radočaj.

– Već 2019. godine imali smo spreman projekt nove zgrade, ali s obzirom na to da se radi o velikom financijskom izdatku, morali smo čekati neka bolja vremena. Kada uzmemo u obzir da plan investicija naše podružnice u prosjeku iznosi oko dva milijuna eura, jasno je zašto je ovaj projekt od gotovo milijun eura, u koji ulazimo isključivo vlastitim sredstvima, važan za nas. Nadam se da će Cestogradnja Slatina spretno i na vrijeme, odnosno do jeseni 2025. završiti radove – kazao je pak Tomo Baturina, voditelj Uprave šuma – Podružnice Slatina.

Čestitke svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta uputio je župan Igor Andrović.

– Ovo su investicije hvalevrijedne i potrebne ne samo za ovu općinu nego i za cijelu Virovitičko-podravsku županiju. Prošle godine smo bili u zgradi Šumarije Voćin gdje smo otvarali nove, adaptirane prostore. Tada se nagovijestilo ono što je počelo danas – radovi na novoj zgradi u Ćeralijama. Ključan događaj za sve ovo zbio se 1. siječnja 2019. godine, kada smo Uspostavili Upravu šuma Podružnica Slatina i od tada imamo kontinuiran rast i razvoj Hrvatskih šuma na ovom području – rekao je župan Andrović.

storyeditor/2024-04-08/PXL_080424_112748349.jpg U ovu bolnicu bit će investirano 70,43 milijuna eura Otvorena obnovljena zgrada nove interne u sisačkoj bolnici storyeditor/2024-04-08/Zapresic_B__1_.jpg Riješena još jedna crna prometna točka u Zaprešiću Otvoren kružni tok, na prometnice stižu i nove nadzorne kamere storyeditor/2024-04-05/WhatsApp-Image-2024-04-03-at-1_00_46-PM.jpeg Omiljeno javno igralište zasjalo novim sjajem Na Srednjiki obnovljena atletska staza i igrališta