Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Županija poduprla dvije humanitarne akcije

Podrška ženama liječenim od raka dojke i mladiću koji sam skrbi o dvije sestre

storyeditor/2024-03-29/akcija_1.jpg
Foto: bpz.hr AKCIJA koja pomaže novčano i osvješćivanjem javnosti

Brodsko-posavska županija podržala je dvije hvalevrijedne humanitarne akcije na slavonskobrodskoj tržnici.

Prva je ona tradicionalna koja se obilježava svake godine na prvi vikend proljeća, Dan narcisa. Organizira je Liga protiv raka Brodsko-posavske županije u suradnji s Udrugom žena operiranih od raka dojke "Nada".

Kupnjom cvijeta građani su dali doprinos ženama liječenima od raka dojke, a samom akcijom svake godine osvještava se javnost oko ovog teškog oboljenja i potiče žene na redovite preventivne preglede.

U Brodsko-posavskoj županiji godišnje bude otkriveno oko stotinu novih slučajeva karcinoma dojke.

– Ponosan sam što je Brodsko-posavska županija podržala akciju organiziranja i financiranja prijevoza žena u slavonskobrodsku Opću bolnicu "Dr. Josip Benčević", čime se olakšava obavljanje pregleda i liječenje za žene koje se liječe od malignih bolesti – rekao je predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić.

Drugom akcijom pružena je podrška mladom Brođaninu Ivanu Čavčiću (26), hrabrom, radišnom, a iznad svega plemenitom mladom čovjeku koji je nakon smrti oba roditelja preuzeo skrb o maloljetnim sestrama. Rijetki su oni u Slavonskom Brodu i Hrvatskoj koji nisu čuli za tešku Ivanovu priču, a sigurno ne postoji nitko tko je na nju ostao ravnodušan.

– Prikupljanjem sredstava zajedno pomažemo Ivanu da dovrši kuću za život za sebe i za svoje dvije sestre. Humanost i suosjećajnost su dvije osobine koje krase naš narod, a to je upravo najvidljivije u najtežim životnim situacijama, zato je naša dužnost svima koji prolaze kroz životne teškoće pokazati da nisu sami i da svi stojimo uz njih – istaknuo je Ćosić.

Akciju je organizirala Radio Slavonija.

storyeditor/2024-03-29/zg_a_vrtic_fo.jpg Mlade obitelji se zbog vrtića već počele vraćati u Rakovec Kožić: Izgradnja vrtića jedna je od najznačajnijih demografskih mjera storyeditor/2024-03-29/GRAD_MLADIH.jpeg Priznanje gradovima za kvalitetan život te osobni i profesionalni rast svojih mladih Samobor među šest gradova dobitnika certifikata "Grad za mlade" storyeditor/2024-03-29/a_prevencija_ucenici_foto_anita_zeko.jpg Borba protiv raka u Virovitičko-podravskoj županiji U projektu prevencije sudjelovalo 29 učenika