Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
PREOBRAZBA KOMPLEKSA STARE LJEVAONICE

Priprema se konzervatorska dokumentacije za OLT

Foto: Osječko-baranjska županija
Na prostoru OLT-a bit će poduzetnički inkubator, muzej, 380 stanova...

Ugovor o izradi pripremne dokumentacije strateškog projekta revitalizacije "brownfield" područja OLT Osijek – konzervatorska dokumentacija potpisao je župan Ivan Anušić s Markom Tokićem, direktorom Konzervatorsko-projektnog ateljea Osijek koji je izrađivač te dokumentacije. Vrijedan je 287.500 kuna. Riječ je o još jednom postupku u pripremi strateškog projekta Osječko-baranjske županije.

Uručeno javno priznanje Osječko-baranjske županije Zelena povelja je priznanje zaslužnima i poticaj svima na zaštitu okoliša

– Riječ je o projektu koji se treba napraviti u roku od 60 dana, nakon čega možemo krenuti u daljnju realizaciju ove vrijedne investicije koja će potpuno promijeniti vizuru grada Osijeka. Područje stare ljevaonice imat će gospodarske sadržaje kao poduzetnički inkubator, akcelerator STEM tehnologije, inkubator za kulturne i kreativne industrije, obrazovno-sportske sadržaje, kulturno-obrazovne sadržaje s kazalištem male scene i alternativnom kulturnom scenom, a svoj će prostor ondje naći i muzej i galerija za potrebe obrazovnih institucija. U drugoj fazi projekta planirana je gradnja stambeno-poticajnih građevina za 1600 stanovnika, odnosno 380 stanova – kazao je župan Ivan Anušić.

Direktor Tokić pojasnio je kako je predmet ovoga ugovora izrada konzervatorske dokumentacije i arhitektonskog snimka postojećeg stanja. Ukupna vrijednost projekta Pripremna dokumentacija strateškog projekta revitalizacije "brownfield" područja OLT Osijek iznosi 2,78 milijuna kuna, od čega je 85 posto iz EU, a ostatak pokriva Osječko-baranjska županija.