Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Članovi Samoborske vinogradarsko-vinarske udruge

Proslavili Vincekovo uz pjesmu i razne sorte vina

1/12
Ceremoniju je predvodio fra Nikola Vukoja, koji je u kratkom obraćanju, uz blagoslov trsa i kobasica prilikom prve rezidbe, poželio da ova godina ide vinogradarima i vinarima na ruku i da bude plodna i svima radosna

Gotovo pedesetak članova Samoborske vinogradarsko-vinarske udruge pohodilo je u utorak, 22. siječnja, Kožlak i tamo kod svog člana, uglednog gospodarstvenika, ali i velikog zaljubljenika u vinsku kapljicu Zdravka Runtasa, obilježilo dan sv. Vinka, zaštitnika vinogradara i vinograda, obavještavaju iz Grada Samobora.

bogat zabavan program Počinje 193. Samoborski fašnik

U svom vinogradu na Kožlaku Zdravko Runtas ima nekoliko sorti - sauvignon, zeleni silvanac te bijeli i sivi pinot, a uz ta odabrana sortna vina, u svom podrumu domaćin proizvodi i pjenušce, za koje mnogi tvrde da su prvoklasni.

Ceremoniju je predvodio fra Nikola Vukoja, koji je u kratkom obraćanju, uz blagoslov trsa i kobasica prilikom prve rezidbe, poželio da ova godina ide vinogradarima i vinarima na ruku i da bude plodna i svima radosna.

Foto: Grad Samobor

Pozdravio je nazočne i predsjednik Samoborske vinogradarsko-vinarske udruge Marijan Žganjer, a društvo se počastilo mesnim delicijama i izvanrednom vinskom kapljicom.

Nekako već postaje tradicija da se na Vincekovo u aktivnosti uključe i članovi Udruge Etno fletno pa je tako bilo i ovog puta.

Vincekovo Sveti Ivan Zelina i ove godine obilježava početak nove vinogradarske godine Za Vincekovo misa, rezanje trsova i fina kapljica