Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
12. međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Provjeravala su se znanja i vještine iz pružanja prve pomoći

Foto: Zagrebačka županija
U kategoriji podmlatka najuspješnija je bila ekipa Gradskog društva Crvenoga križa Dugo Selo, koju čine učenice OŠ Stjepana Radića iz Božjakovine, a u kategoriji mladih ekipa GD CK Sisak, koju čine učenice sisačke Gimnazije

Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije bilo je u Ivanić-Gradu domaćin 12. međužupanijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije.

Sudjelovalo je 14 ekipa, u kategorijama podmlatka i mladih, koje su osvojile prva mjesta na školskim, potom i gradskim natjecanjima. Samo natjecanje obuhvaćalo je provjeru znanja i vještina iz pružanja prve pomoći. Osim praktičnoga dijela, natjecatelji, njih ukupno 84, pisali su i test znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu te ljudskim pravima i pravima djeteta. U kategoriji podmlatka najuspješnija je bila ekipa Gradskog društva Crvenoga križa Dugo Selo, koju čine učenice OŠ Stjepana Radića iz Božjakovine, a u kategoriji mladih ekipa GD CK Sisak, koju čine učenice sisačke Gimnazije.

Ove dvije ekipe izborile su nastup na državnom natjecanju Hrvatskoga Crvenog križa koje će se sredinom svibnja održati u Zagrebu.

– Ovogodišnje natjecanje jako je važno, jer nakon dvogodišnje stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, mladi ponovno imaju priliku pokazati svoje znanje – rekla je Drinka Sopta, ravnateljica Društva Crvenoga križa Zagrebačke županije, dodavši da će velika većina natjecatelja ostati volontirati u Crvenom križu.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Sudjelujte u izboru zaslužnih u Zagrebačkoj županiji Sve po planu, gradnja završena za 15 mjeseci Za crkvu u Kravarskom županija daje dodatnih 250 tisuća eura ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Za programe i projekte udruga 1,165.000 eura