Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osječko-baranjska županija četvrtu godinu zaredom uključila se akciju

Skupljanjem plastičnih čepova pomozimo oboljelima

Foto: OBŽ
U posljednjoj je akciji prikupljeno 2880 kilograma čepova, a za svaki se kilogram dobije kuna i pol

Osječko-baranjska županija četvrtu godinu zaredom uključila se u akciju “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”. Cilj akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova i medicinskih pomagala te da se omogući boravak obitelji u blizini mjesta liječenja.

U dvorištu PU osječko-baranjske u Osijeku proteklog su tjedna tvrtki Drava International Osijek predani prikupljeni plastični čepovi, težine 2880 kilograma. U projektu je od travnja 2019. prikupljeno 15.320 kilograma čepova, u čemu su sudjelovali građani, djelatnici županije, zdravstvenih ustanova, škola i vrtića, partneri.

U Samoboru započela humanitarna akcija za kupnju lijekova i pomoć oboljelima od leukemije i limfoma Komunalac osigurao spremnike za prikupljanje plastičnih čepova

– OBŽ time pridonosi značaju ove inicijative te pomaže oboljelima od teških malignih bolesti. Projekt je istodobno usmjeren na poticanje ekološke osviještenosti građana jer znamo koliko je važno prikupljanje svakog oblika plastike, pogotovo čepova za koje nema organiziranog zbrinjavanja poput plastičnih boca. Kutije za prikupljanje čepova postavili smo u prostorije svih upravnih odjela, ali i ustanova kojima je Županija osnivač. Za kilogram čepova udruga dobije kunu i pol – kažu u Županiji.