Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Turizam

Slovenski novinari u posjetu Međimurju

Foto: Međimurska županija

Međimurska županija, Turističke zajednice Međimurske županije i Općine Štrigova bili su domaćini studijskog putovanja za tridesetak novinara i šefova dopisništva nacionalne radiotelevizije Slovenija koji su posjetili vidikovac na Mađerkinu bregu i crkvu svetog Jeronima u Štrigovi. Strane novinare upoznalo se s turističkom ponudom.

Načelnik Općine Raskrižje Stanko Ivanušić rekao je da će dojmove prenijeti diljem Slovenije, ali i izvan granica. Međimurje je lani posjetilo više od 11.000 slovenskih turista, koji pretežno borave u privatnom smještaju, ostvarujući više od 28.000 noćenja. Ove godine osjetno je povećan broj dolazaka, ponajviše zbog Schengena. 

OBIŠLI SU tvrtku LTH Alucast u Čakovcu, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje te Centar znanja Međimurske županije, a prikazan im je i video o uzletu Međimurske županije i dosezima njezinih ustanova, poduzeća i razvojnih agencija Prezentacija rezultata s posebnim naglaskom na gospodarstvo Gospodarska diplomacija: Goste iz 20 zemalja upoznali smo s našom snagom POSEBNA skupina na koju se cilja projektom su djeca predškolske i školske dobi Završna konferencija projekta From Zero to STEM Hero Cilj je da nove generacije probude interes za STEM SVEČANOST otvorenja pratilo je otvorenje dokumentarne izložbe nazvane "Više od dužnosti" Dani židovske kulture i baštine u organizaciji Židovske općine Čakovec Župan Posavec: Židovska zajednica bila je utjecajna i ostavila uistinu dubok trag