Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
AGLOMERACIJA KUTINE

Stigla i nova vozila za lakši rad komunalne tvrtke Moslavina

Foto: Grad Kutina
Za nova vozila i opremu tvrtki Moslavina d.o.o. bit će izdvojeno 8,711.000 kuna

Osim izgradnje vodovoda i kanalizacija, u projektu Aglomeracije nabavljena su i vozila te oprema u vrijednosti 2,140.000 kuna kako bi se poboljšalo obavljanje djelatnosti komunalne tvrtke Moslavina d.o.o. te olakšao rad djelatnika. Nabavljeno je kombi-vozilo s opremom za propuštanje cjevovoda, kombi-vozilo s opremom za videonadzor kanalizacije, prijenosna muljna pumpa za sanitarnu otpadnu vodu, oprema za provjetravanje u građevinama za javnu odvodnju i visokotlačni uređaj za ispiranje građevina za javnu odvodnju.

Sastanak predstavnika Kutine, Novske i Ivanić-Grada s upravom HŽ-a U pripremi 575,5 milijuna eura vrijedni radovi na pruzi Dugo Selo – Novska

– Projekt Aglomeracija od iznimne je važnosti za sve građane Kutine. Osim što će biti izgrađeni novi vodovodi i kanalizacije, rekonstruirani postojeći, nabavljena je i oprema koja će uvelike pomoći u daljnjem radu djelatnika Moslavine d.o.o, ali i poboljšati sve buduće intervencije, popravke i održavanje tih sustava – rekao je gradonačelnik Zlatko Babić pri primopredaji vozila.

U sklopu projekta očekuje se nabava i dodatnih vozila vrijednih 6,6 milijuna kuna.

– Odnosi se to na kombinirane bagere, kombi i terenska vozila crpke i opremu za održavanje sustava odvodnje, kombi-vozilo s opremom za videonadzor kanalizacije, traktor s prikolicom, malčerom i kosom, itd. Tu je i ostala oprema, odnosno uređaji potrebni za održavanje sustava odvodnje te nabavu hardvera i softver opreme za održavanje sustava vodoopskrbe i odvodnje – rekao je Mijo Šepak, direktor Moslavine.