Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
DODIJELJENI UGOVORI

Stipendije Sisačko-moslavačke županije primilo 55 učenika i studenata

DODJELA ugovora o stipendiranju učenika i studenata za školsku, odnosno akademsku godinu 2023./2024.
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Ove školske, odnosno akademske godine dodijeljeno je novih 25 učeničkih i 30 studentskih stipendija

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak dodijelio je protekli tjedan ugovore o stipendiranju učenika i studenata za školsku, odnosno akademsku godinu 2023./2024.

– Ove školske, odnosno akademske godine, dodjeljujemo novih 25 učeničkih i 30 studentskih stipendija. Učeničke stipendije iznose 540 eura, a studentske 670 eura godišnje – izjavio je župan Ivan Celjak.

Ugovori za 55-ero učenica, učenika, studentica i studenata dodijeljeni su u prostoru Kulturno-povijesnog centra SMŽ, a stipendije će primati za cijelo vrijeme redovnog školovanja. To će im zasigurno biti dodatna motivacija za učenje i postizanje još boljih rezultata i uspjeha.

– Stipendija mi puno znači jer će financijski olakšati moje studiranje, kako meni tako i mojim roditeljima. Planiram je potrošiti prije svega na knjige koje su mi potrebne u daljnjem školovanju – izjavila je studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu Paula Tumpak.

U sustavu stipendiranja Sisačko-moslavačke županije ukupno je 200 učenika i studenata, a u ovoj godini za stipendije i jednokratne novčane pomoći studentima u županijskom proračunu osigurano je nešto više od 265.000 eura.

Drugu godinu zaredom, u sklopu mjera poticanja ostanka mladih na području županije, Sisačko-moslavačka županija dodijelila je jednokratne novčane pomoći studentima koji imaju prebivalište i koji su upisali prvu godinu redovitog studija na njezinu području. Jednokratne novčane pomoći u iznosu 663,31 euro u ovoj i prethodnoj akademskoj godini primila su ukupno 72 studenta, a u Županiji ističu kako ova pomoć pokazuje pozitivne rezultate.

Dom umirovljenika Kutina SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA Kutina je napokon dobila dugoočekivani Dom za starije osobe KAMPUS će se prostirati na gotovo devet hektara zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska Najvažniji razvojni projekt vrijedan je 60 milijuna eura Centra gaming industrije promijenit će i Novsku i Sisačko-moslavačku županiju S OBZIROM na razinu oštećenja radovi su obuhvaćali niz zahtjevnih građevinskih zahvata Završetkom obnove nastava će biti organizirana u jednoj smjeni Uskoro završetak radova na cjelovitoj obnovi Srednje škole Glina