Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Međunarodna konferencija u Kutini

Stručnjaci o utvrdama iz srednjeg vijeka

Foto: Grad Kutina
Ravnateljica Muzeja Moslavine izrazila je zadovoljstvo što su Muzej Moslavine i Kutina domaćini prve međunarodne znanstvene burgološke konferencije u Hrvatskoj u kojoj je sudjelovalo 50 znanstvenika

U Kutini je prošli tjedan održana 16. međunarodna konferencija Castrum Bene “Castle and Economy”, koju organiziraju Muzej Moslavine, Odsjek za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, međunarodno udruženje Castrum Bene i Povijesna udruga Moslavina.

"Tik-tak, vrijeme je za kulturu" Radionice za mlade, nova oprema za POU Kutina...

Jasmina Uroda Kutlić, ravnateljica Muzeja Moslavine izrazila je zadovoljstvo što su Muzej Moslavine i Kutina domaćini prve međunarodne znanstvene burgološke konferencije u Hrvatskoj u kojoj je sudjelovalo 50 znanstvenika iz 10 europskih zemalja okupljenih u udruženju Castrum Bene. R

iječ je o udruženju koje okuplja vodeće srednjoeuropske stručnjake za utvrde s ciljem razmjene iskustva i znanja vodećih srednjoeuropskih burgologa, kako bi se zajedničkim naporima istražilo, konzerviralo, ali i populariziralo što više srednjovjekovnih utvrda.

HGSS Kutina bit će na turističkim stazama HGSS Kutina dobio prostor - planiraju napraviti kartu Moslavačke gore

Hrvatska je predsjedanje Udruženjem preuzela 2017., a time i organizaciju ove burgološke konferencije.

– U radu konferencije sudjeluju ugledni znanstvenici za istraživanje starih utvrda i gradova, a među njima je i vodeći europski stručnjak Werner Meyer iz Švicarske – istaknula je predsjednica udruženja Castrum Bene Silvija Pisk. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo što će Grad Kutina i na ovaj način dati doprinos očuvanju i popularizaciji starih utvrda i gradova u Moslavini.