Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Sastanak župana i predstavnika nacionalnih manjina

Suradnja je odlična s obje strane, a takva će i ostati

Foto: Osječko-baranjska županija
Nedavno su konstituirana vijeća nacionalnih manjina u novom sazivu

Nakon nedavno završenih izbora i konstituiranja vijeća nacionalnih manjina u novom sazivu, župan Ivan Anušić i zamjenik župana Goran Ivanović sastali su se s novoizabranim predsjednicima šest vijeća nacionalnih manjina i predstavnicima pet nacionalnih manjina u Osječko-baranjskoj županiji.

Zlatne kune najuspješnijima u tri kategorije Oni izvoze i zapošljavaju nove ljude

– Osječko-baranjska županija podržava rad svih nacionalnih manjina koje djeluju na našem području, pa tako i rad njihovih vijeća i predstavnika. Kao što su rekli svi nazočni na sastanku, naša suradnja je odlična, korektna i odgovorna s obje strane i takva će ostati. Naravno, kao i u svemu uvijek postoji prostor za još bolju komunikaciju. Hrvatska i Hrvati uvijek su bili i ostat će tolerantan narod, što osjete sve nacionalne manjine u Hrvatskoj, a osobno bih želio vidjeti da hrvatska nacionalna manjina u drugim državama uživa prava kakve imaju nacionalne manjine u Hrvatskoj – rekao je župan Anušić.

Na sastanku su sudjelovali Basri Haliti, predstavnik albanske nacionalne manjine, Oliver Matijević kao predstavnik mađarske nacionalne manjine, Nikola Mak iz njemačke nacionalne manjine, Branko Petrović iz romske nacionalne manjine, Ana Kanđera predstavljala je slovačku nacionalnu manjinu, Dejan Jeličić srpsku, a Đemal Bratić bošnjačku nacionalnu manjinu.

Dr. sc. Milorad Nikčević predstavljao je na sastanku crnogorsku, Dragoljub Siljanoski makedonsku, Ahnetka Balatinac rusinsku, a Polonca Margeta slovensku nacionalnu manjinu. 

od 14. do 16. lipnja Festival Puta Svile u Osijeku, Đakovu i Belom Manastiru Primio ga župan Mladi poljoprivrednik Zvonimir Kalić uspio kao proizvođač konoplje