Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
26. Sveučilišna smotra

Sveučilište u protekle dvije godine utemeljilo tri nova fakulteta

Foto: Osječko-baranjska županija
Dožupan Josip Miletić kazao je da su na osječkom Sveučilištu vidljivi veliki iskoraci i u znanstvenom i u obrazovnom smislu, ali i u prilikama i mogućnostima koje se nude studentima

Svaki peti stanovnik Osijeka je student, no tamošnje Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera nizom aktivnosti i programa nastoji i dalje povećavati standarde i kvalitetu studiranja. Između ostalog, a s ciljem promoviranja sveučilišnih i stručnih preddiplomskih i integriranih studijskih programa, za buduće studente tradicionalno se organizira Sveučilišna smotra, ove godine 26. put. Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Vlado Guberac tim je povodom istaknuo da je Sveučilište u protekle dvije godine utemeljilo tri nova fakulteta, nove studijske programe na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku.

– S druge strane, uz postojeća dva studentska doma sagradili smo još jedan, najveći u Hrvatskoj, s 800 mjesta. Ukupno našim studentima nudimo 1500 mjesta u studentskim domovima. Ondje za 100 eura mjesečno mogu imati smještaj kao u hotelu s četiri zvjezdice. Osijek je zaista poželjno mjesto studiranja te zahvaljujući novim fakultetima i programima konačno imamo tendenciju povećanja broja upisanih brucoša na naše fakultete – rekao je rektor Guberac. Dožupan Josip Miletić kazao je da su na osječkom Sveučilištu vidljivi veliki iskoraci i u znanstvenom i u obrazovnom smislu, ali i u prilikama i mogućnostima koje se nude studentima.

– Tu je ponajprije riječ o smještajnim kapacitetima i stipendiranju za koje se zajednički brinu naši gradovi i općine kao i Osječko-baranjska županija, kako bismo Osijek istaknuli na ljestvici fakultetskih i sveučilišnih gradova. Kao predavač na Fakultetu elektrotehnike i računarstva mogu posvjedočiti da brojne generacije studenata vrlo brzo nađu posao – rekao je Miletić.