Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
NOVA VIZURA OTOKA UGLJANA

U Kalima ribarska luka, u Preku se gradi novi hotel

Foto: Zadarska županija
Prva faza nove ribarske luke Vela Lamjana je gotova

Na otoku Ugljanu provode se razvojni projekti vrijedni više od 100 milijuna kuna. U Preku se gradi novi boutique hotel s 4 zvjezdice, vrijedan 1,5 milijuna eura, a prve goste trebao bi dobiti već ovog ljeta. U Općini Preko ističu kako će svi kvalitetni investitori imati maksimalnu potporu općinske uprave, jer ovakvim projektima ne mijenjaju samo vizuru mjesta, već i kvalitetu života i razvoja.

Obilježen početak rekonstrukcije i dogradnja područnog objekta Projekt proširenja dječjeg vrtića Zvončić u Briševu košta 6 mil. kuna

U mjestu Ugljan pri kraju su radovi na uređenju i opremanju Društvenog doma, za što je općina, preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, osigurala 800.000 kuna. U Ugljanu se provodi i jedan od financijski najvrednijih projekata u zdravstvu, energetska obnova Psihijatrijske bolnice Ugljan vrijedna 23 milijuna kuna.

U Kalima je dovršena prva faza nove ribarske luke Vela Lamjana vrijedna 36 milijuna kuna, a za nekoliko dana očekuje se i službeno otvorenje. Vrlo brzo kreću i radovi na drugoj fazi vrijednoj 35 milijuna, za što je potpisan i ugovor.

– Ovo je velika stvar za nas ribare jer ćemo dobiti uvjete kakve malo tko ima na Mediteranu. Sve to zasigurno će pomoći dodatnoj kvaliteti rada naše ribarske flote, najbrojnije u Hrvatskoj – kazao je Edison Boško, predsjednik Ceha ribara Zadarske županije.

VINKOVCI ZA DJECU S TEŠKOĆAMA U RAZVOJU Županija sufinancirala obnovu i uređenje školskih prostorija

– Ribarstvo i marikultura su među našim najvažnijim izvoznim granama. Naši će ribari imati najbolji ribarski centar s obje strane Jadrana, a sljedeći korak je izgradnja ribarske luke u Biogradu i ribarskog HUB-a u Zadru – najavio je župan Božidar Longin koji je obišao i radove u uvali Batalaža vrijedne više od 7 milijuna kuna, čime će Kali dobiti novu prometnicu, plažu i šetnicu kao i proširiti mjesnu luku s 30-ak novih vezova. Posjetio je i Općinu Kukljica i s čelnicima razgovarao o usklađenju razvojnih strategija županije i općine, pripremi projekata za financiranje putem EU fondova te suradnji na turističkoj promociji, uređenju plaža i nadogradnji lučke infrastrukture. Županija je sufinancirala izgradnju novog vrtića u Kukljici i pomaže i u projektima izgradnje kanalizacijske mreže. U općini su aktivni projekti proširenja cesta, izgradnje rekreacijskog parka, postavljanja opreme za Wi-Fi, sanacije zvonika na crkvi.