Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
U uređenje prostora uložili 45.000 kuna

U OŠ Zorke Sever otvorena je senzorna soba za učenike

Foto: SMŽ
– Sisačko-moslavačka županija daje veliku pozornost mladima, a kroz svoje projekte razvija i potiče njihove interese, kompetencije i mogućnosti te unaprijediti kvalitetu obrazovanja – kaže župan Ivan Celjak

U sklopu Osnovne škole Zorke Sever u Popovači otvorena je vrlo važna senzorna soba za učenike u posebnim razrednim odjelima i odgojno-obrazovnim skupinama. Senzorna soba uređena je sukladno potrebama učenika kako bi im boravak u ovoj školi bio potpuno prilagođen i ugodan.

Opremljena je tako stupom sa svjetlom, interaktivnim kutnim elementom za sjedenje, držačem za stup sa svjetlom, tepihom s LED zvijezdama, mini LED projektorom za tepih, svjetlećim diskovima, svjetlećim LED oblucima sa stalkom, diskom za balansiranje na napuhavanje, bazenom za loptice s četiri stranice, penjalicama za bazen uz loptice za bazen, senzornim zidom, senzornim umetaljkama, tatami spužvama za pod, samoljepljivim staklima za zid, šatorom, didaktičkim igrama i pomagalima.

Potrebnih 45.000 kuna, koliko je koštalo uređenje prostora, osigurala je Sisačko-moslavačka županija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

– Sisačko-moslavačka županija pridaje veliku pozornost mladima, a kroz svoje brojne aktivnosti i projekte nastoji razvijati i poticati njihove interese, kompetencije i mogućnosti te unaprijediti kvalitetu obrazovanja – rekao je župan Ivan Celjak koji je i otvorio senzornu sobu.