Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Investicija od 600.000 eura

U Pečuhu otvorena nova zgrada hrvatskog internata

SLUŽIT ĆE prvenstveno mladima koji se školuju kako bi ostvarili sve mogućnosti bitne za život i rad
Foto: Osječko-baranjska županija

U Pečuhu je otvorena nova zgrada hrvatskog internata "Collegium Croaticum". Smještajni kapacitet je osiguran za osam osoba u dvokrevetnim sobama, a investicija u vrijednost 600.000 eura realizirana je uz potporu Državnog tajništva za odnose s vjerskim zajednicama i nacionalnim manjinama u Republici Mađarskoj.

– Otvorenje nove zgrade hrvatskog internata je izuzetno važno, a i Osječko-baranjska županija želi dati maksimalnu podršku i pomoć našoj nacionalnoj manjini u Mađarskoj. Zgrada će služiti prvenstveno mladima koji se školuju kako bi ostvarili sve mogućnosti bitne za život i rad. Važno je prepoznavati Hrvate i njihove probleme u Mađarskoj, a isto tako pomagati i Mađarima koji se nalaze u našoj Županiji i Hrvatskoj. Ta suradnja je na visokoj razini – rekao je dožupan Josip Miletić.

POTPISIVANJEM ugovora počela je faza izgradnje posljednjih 5 kilometara dionice Koridora Vc u Baranji do granice s Mađarskom, koji će autocestom povezati Republiku Hrvatsku sa sjeverom Europe Autocestom povezati Hrvatsku sa sjeverom Europe Potpisan ugovor za završetak koridora 5c u Hrvatskoj Osječko-baranjska županija u Bruxellesu predstavljena kao Europska regija sporta 2024. Europska uloga u sportu Osječko-baranjska županija u Bruxellesu predstavljena kao Europska regija sporta 2024. UDRUGA za rad s mladima Breza događanja je premjestila u Valpovo, Đakovo, Beli Manastir i Ernestinovo Najveći kontinentalni obiteljski Festival Zemlja bez granica prvi se put održava izvan Osijeka