Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
KULMINACIJA PANDEMIJE

U petak 259 zaraženih, a broj preminulih je 266

Foto: PIXSELL
U Slavonskom će Brodu cijepljenje biti u ponedjeljak, utorak i petak u Domu zdravlja, a u subotu u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo, dok će u Novoj Gradiški cijepljenje biti u utorak i srijedu u Društvenom domu

Kulminacija četvrtog vala pandemije u cijeloj Hrvatskoj s gotovo 7000 zaraženih samo u petak 5. studenog nije mimoišla ni Brodsko-posavsku županiju.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u petak je na području Brodsko-posavske županije zabilježeno rekordnih 259 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupan broj zaraženih osoba na području županije od početka  epidemije je 15.625, dok se ukupan broj preminulih popeo na 266.

Raste broj zaraženih koji trebaju bolničko liječenje. U  slavonskobrodskoj i novogradiškoj bolnici tako je trenutno hospitalizirana ukupno 51 osoba, od kojih je deset na respiratoru.

Prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske, trenutačno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 965 osoba.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite podsjećaju da je COVID ambulanta započela s radom još 4. listopada na adresi Trg hrvatskog proljeća 3, Slavonski Brod.

U Slavonskom Brodu građani se mogu cijepiti u ponedjeljak, utorak i petak (8., 9. i 12. studenog) od 15 do 19 sati na punktu u 
Domu zdravlja (Trg hrvatskog proljeća 3) te u subotu, 13. studenoga od 8 do 15 sati  na punktu u Nastavnom zavodu za javno 
zdravstvo Brodsko-posavske županije (A. Cesarca 71).

U Novoj Gradiški javno  cijepljenje građana obavit će se u utorak i srijedu, 9. i 10. studenog od 8 do 12 sati te u četvrtak, 11. studenog od 15 do 18 sati u Društvenom domu.