Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Održana Koordinacija nacionalnih manjina i predstavnika Vukovarsko-srijemske županije

U planu i Dani tradicije, kulture i običaja nacionalnih manjina

Foto: VSŽ
– Mogu reći do smo kao Županija zadovoljni radom Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjima koji su u prošloj godini, unatoč epidemiji i mjerama na snazi, odradili sve što su planirali – kaže zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Jeremić

U Palači Srijem u Vukovaru održana je redovita sjednica Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije na kojoj su, u ime županije, sudjelovali i župan Damir Dekanić i zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Jeremić. 

Na sjednici je bilo riječi o aktivnostima koje su provedene između dvije sjednice, a donesen je i plan rada kao i financijski plan za 2022. godinu.

– Mogu reći do smo kao Županija zadovoljni radom Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjima koji su u prošloj godini, unatoč epidemiji i mjerama na snazi, odradili sve što su planirali, iako u nešto suženom obliku. Bila je ovo prilika i da progovorimo o tome što je napravljeno, ali i da čujemo više o planovima za 2022. godinu. Isto tako, razgovarali smo i o financijskom planu za ovu godinu – rekao je zamjenik župana iz reda srpske nacionalne manjine Srđan Jeremić.

Podsjetio je i kako Koordinacija tijekom godine organizira niz akcija, kao i da je Dan nacionalnih manjina koji se održava u svibnju, postala tradicionalna i prepoznatljiva manifestacija koja okuplja veliki broj građana i kojoj je svake godine domaćin neka druga 
nacionalna manjina.

Među aktivnostima su i Sajam izdavaštva nacionalnih manjina i Sajam narodnih nošnji, a u planu je i nova manifestacija koja će nositi naziv Dani tradicije, kulture i običaja nacionalnih manjina. Ta nova manifestacija trajala bi dan ili dva, a u okviru nje održala bi se i natjecanja u nekim  tradicijskim disciplinama i okrugli stolovi. U isto vrijeme radi se i na  suradnji s drugim Koordinacijama  u Hrvatskoj.