Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Novi objekt nalazit će se tik do postojeće školske zgrade

Ugovoreno projektiranje nove zgrade Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića

storyeditor/2024-03-01/DNZ.jpg
Foto: DNŽ VRIJEDNOST ugovorene izrade projektno-tehničke dokumentacije iznosi 186 tisuća eura
Započeo je veliki ciklus investicija u školstvo ugovorom za školu u Metkoviću; slijede škole u Pločama, Veloj Luci, Župi Dubrovačkoj...

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić potpisao je ugovor o izradi projektno-tehničke dokumentacije za gradnju i opremanje nove zgrade Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću s predstavnikom zajednice ponuditelja Kapov d.o.o. i Inovapro d.o.o.

Jednosmjenska nastava

Naime, Osnovna škola Don Mihovila Pavlinovića jedna je od pet osnovnih škola kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija, a nastavu još uvijek provodi u dvije smjene.

Novi objekt, za koji je potpisan ugovor o izradi dokumentacije, nalazit će se tik do postojeće školske zgrade, odnosno sagradit će se na zemljištu koje je u vlasništvu Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića.

Nakon izrade idejnog rješenja slijedi ishodovanje suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja, a potom izrada glavnog projekta te prijavljivanje na otvoreni poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja "Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole".

Završetak svega ovoga, istaknuto je prilikom potpisivanja ugovora, rezultirat će prelaskom iz dvije smjene u jednosmjensku nastavu što bi posljedično stvorilo veće infrastrukturne kapacitete, bolje uvjete za učenje i obrazovanje te u konačnici uključenje u program cjelodnevne škole.

Vrijednost ugovorene izrade projektno-tehničke dokumentacije iznosi 186 tisuća eura.

– Izuzetno mi je zadovoljstvo bilo danas potpisati ovaj ugovor, a realizacijom nove zgrade činimo veliku stvar za Metković. Ova investicija jedna je u nizu u našem planiranom ciklusu ulaganja u školstvo – rekao je župan Nikola Dobroslavić koji je ovom prigodom najavio i buduće investicije.

Bespovratna sredstva

– Pred nama su i projekti nadogradnje i povećanja kapaciteta u školama u Župi Dubrovačkoj, Veloj Luci i Pločama, kao i gradnja potpuno nove Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću – najavio je župan Dobroslavić.

– Podsjetit ću kako smo je u listopadu 2023. godine potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Izgradnja i opremanje Osnovne škole Cavtat" s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. To nam je jedan veliki i važan projekt – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Jelena Dadić Račić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Metkovića Ivica Popović, ravnateljica Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića Žana Dodig, koja je bila osobito zadovoljna zbog započetog projekta, te zamjenik pročelnice Upravnog odjela za Poslove Župana i Županijske skupštine Maro Hađija.

storyeditor/2024-03-01/Screenshot_2024-03-01_at_15-38-19_Na_krovu_Doma_zdravlja_na_Mertojaku_postavljena_solarna_elektrana.png Na krovu Doma zdravlja Mertojak postavljena je solarna elektrana Šošić: Radimo na snažnoj energetskoj tranziciji i ulažemo u energane storyeditor/2024-03-01/cz04.jpg Ravnateljstvo civilne zaštite i Osječko baranjska županija "Svijet se mijenja pa i civilna zaštita uvodi robote, dronove, amfibije i sonare za vodu" storyeditor/2024-03-01/turisti_1.JPG Turistička zajednica Brodsko-posavske županije "Kad vide naš štand, mnogi pomisle da je riječ o Sloveniji, ali to je pokretač razgovora"