Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Sredstva za programe

Uručeni ugovori vrijedni više od 400 tisuća eura

storyeditor/2024-04-12/potpisivanje-ugovora-14.jpg
Foto: DNŽ UGOVORE o dodjeli sredstava preuzeli su župan dubrovačko-neretvanski, gradonačelnik Metkovića te načelnici općina

Državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU Zrinka Raguž u Metkoviću je, u nazočnosti dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića, uručila ugovore o dodjeli sredstava Županiji te gradovima i općinama iz DNŽ-a. Riječ je o sredstvima iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju i Programa podrške brdsko-planinskim područjima u ukupnoj vrijednosti od 414.000 eura.

Ugovore su preuzeli župan Dobroslavić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga, načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević, načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić, načelnik Općine Pojezerje Boro Dominiković, načelnik Općine Janjina Vlatko Maratović te načelnik Općine Dubrovačko Primorje Nikola Knežić.

Županiji je odobreno 75.000 eura za Dom zdravlja Metković kojim će se urediti prostor radiologije. Također, Županiji za nastavak uređenja društvenog doma u Kobiljači odobren je iznos od 60.000 eura. Grad Metković iz Programa podrške regionalnom razvoju 2024. osigurao je bespovratna sredstva u iznosu od 38.000 eura za izgradnju nogostupa u Ulici Petra Krešimira IV. Općini Zažablje odobreno je 33.000 eura za uređenje puta Vukov klanac – Brestica 2. faza, Općina Slivno dobila je 35.000 eura za izgradnju odvodnje oborinskih voda za nerazvrstanu cestu, a Općina Janjina je za uređenje i sanaciju prometnih površina i ulica dobila 30.000 eura, kao i Općina Pojezerje za uređenje dionice poljskih cesta na dijelu Polja Jezero, dok je isti iznos osigurala i Općina Kula Norinska za drugu fazu izgradnje dječjeg igrališta i igrališta za vježbanje na otvorenom.

Iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima odobrena su dva projekta, a odnose se na drugu fazu adaptacije prostora primarne zdravstvene zaštite u Slanom u iznosu od 50.000 eura koju je prijavila Županija te projekt Općine Dubrovačko primorje koja je dobila 33.000 eura za adaptaciju nerazvrstanih cesta u naselju Točionik. 

storyeditor/2024-04-14/RC_Zone_Samobor__3_.jpg U gospodarskoj zoni Bobovica pokraj Samobora za godinu dana izgradit će se park od 170.000 m2 Investicijska grupa iz Češke gradi logistički park vrijedan 100 mil. € Splitsko-dalmatinska županija Počeli radovi na rekonstrukciji vodoopskrbe i odvodnje grada Splita Dan međimujrske popevke međimurska županija Zanimljiva inicijativa: međimurska popevka dobit će svoj dan