Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Procijenjena vrijednost radova je 34,5 milijuna eura

Uskoro sanacija 44 km autoceste A3 od Slavonskog Broda do Nove Gradiške

autocesta
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Najavljena je i izgradnja novog čvora Požega, novih bukobrana te rekonstrukciju i modernizaciju nekoliko odmorišta.

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić najavio je skorašnji početak radova na sanaciji dionice autoceste A3 Bregana – Zagreb – Lipovac, koja prolazi kroz Brodsko-posavsku županiju.

Naime, vozači se već dulje vrijeme žale na loše stanje kolnika na dionici od Nove Gradiške do Slavonskog Broda. Marušić je izvijestio o očekivanim radovima koje Hrvatske autoceste namjeravaju izvesti na autocesti.

– Planirana je izgradnja čvora ulaska između Starog Petrova Sela i Nove Gradiške, a drugi je natječaj predviđen za čvor Donje Andrijevce. Isto tako, najavljen je čvor za silazak na autocestu na području općine Oriovac. Pred natječajem je i rekonstrukcija dijela autoceste koji je u lošem stanju i to će nakon završene procedure krenuti u izvedbu – poručio je Marušić.

Iz Hrvatskih autocesta na naš su upit odgovorili kako je, nakon opsežne sanacije kolnika u dužini od 26 kilometara prije ljetne turističke sezone, u planu i nastavak radova na sanaciji kolnika i zamjena odbojne ograde, i to od čvora Nova Gradiška do Slavonskog Broda zapad u smjeru Lipovca u dužini od 44 kilometra.

– U tijeku je priprema i objava natječajne dokumentacije za ugovaranje radova na sanaciji kolnika i zamjena odbojne ograde na ovoj dionici. Nakon javne nabave i odabira izvođača, radovi bi trebali početi početkom sljedeće godine. Rok izvođenja radova je 18 mjeseci od potpisa ugovora s odabranim izvođačem. Na ovoj dionici izvodit će se radovi zamjene asfaltnog zastora kolnika i ugradnje nove elastične odbojne ograde. Procijenjena vrijednost radova je 34,5 milijuna eura – priopćili su iz HAC-a

Najavljena je i izgradnja novog čvora Požega, novih bukobrana te rekonstrukciju i modernizaciju nekoliko odmorišta.

PRIJEDLOZI izneseni na Skupštini usvojeni su većinom glasova, a prisegnula je i nova vijećnica U nepuna tri mjeseca u Hrvatskoj je usmrćeno 14 tisuća životinja Počinje promet živih svinja, za štete od nevremena 3,2 milijuna eura KOMEMORATIVNI skup održan je u znak sjećanja na akciju u kojoj je 1991. oslobođena vojarna Boje hrvatske nikada ne blijede Branitelji su sve stariji, a traže samo poštovanje i zdravstvenu skrb SUDIONICI su se glasili o važnosti kohezijske politike Župan Marušić na konferenciji u Zagrebu Kohezijska politika glavna je investicijska politika EU i zaslužna je za razvoj Hrvatske