Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Šime Erlić posjetio VPŽ

"VPŽ je uistinu pokazao kako na dobar način iskoristiti EU novac"

Foto: Kristijan Toplak
Oko 20 milijuna eura uloženo je u dvorce s područja županije, što je strateški potez koji bih pohvalio. Trebalo je imati hrabrosti i vizije pripremiti takav tip projekata, a vjerujem da će, uz onaj u Cabuni, ovi dvorci biti okosnica buduće kulturno-turističke ponude ove županije – istaknuo je ministar Erlić

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić posjetio je Virovitičko-podravsku županiju i sastao se sa županom Igorom Androvićem i gradonačelnikom Virovitice Ivicom Kirinom.

– Drago mi je da je Virovitičko-podravska županija među prvima koje je ministar Erlić posjetio. I po novim pokazateljima u vrhu smo po povlačenju sredstava iz EU fondova. Naučili smo da trebamo imati spremnu dokumentaciju kako bismo bili što uspješniji u povlačenju sredstava. Upravo zbog toga pripremamo nove projekte, kao što su Sušionica povrća u Virovitici, Centar za pametnu poljoprivredu i ICT djelatnost i onaj krucijalni projekt koji se tiče svih ministarstava, a to je naša brza cesta, spoj od Zagreba preko Bjelovara do Virovitice – rekao je župan Andrović. Dodao je da je VPŽ od 2016. godine povukao oko 360 milijuna eura EU sredstava.

Ministar je u pratnji domaćina obišao i Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju.

– Virovitičko-podravska županija je uistinu pokazala kako se na dobar način mogu koristiti sredstva europskih fondova. Riječ je o više od 360 milijuna eura, koliko je ova Županija povukla, a može se vidjeti niz uspješnih projekata koje su proveli kvalitetni timovi s vizijom, od vodnokomunalnih projekata, poduzetničkih inkubatora do dogradnje Opće bolnice Virovitica i studentskog doma. Oko 20 milijuna eura uloženo je u dvorce s područja županije, što je strateški potez koji bih pohvalio. Trebalo je imati hrabrosti i vizije pripremiti takav tip projekata, a vjerujem da će, uz onaj u Cabuni, ovi dvorci biti okosnica buduće kulturno-turističke ponude ove županije – istaknuo je ministar Erlić.

785,39 KUNA PO STANOVNIKU Virovitičko-podravska županija druga u Hrvatskoj po povlačenju novca EU po stanovniku Županija će prijaviti projekt Škola u Slatini dobit će novu sportsku dvoranu Virovitičko-podravska županija Učenici će se upoznati s 3D printom, robotikom...