Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Edukacija za mlade u Županijskoj komori

Vukašinović: Financijski pismen građanin donosit će dobre financijske odluke

U Županijskoj gospodarskoj komori održana edukacija na temu financijske pismenosti
Foto: Brodsko-posavska županija

HGK – Županijska komora Slavonski Brod u suradnji s Brodsko-posavskom županijom i HGK – Odjelom za financijske institucije i makroekonomske analize organizirala je edukaciju na temu financijske pismenosti za učenike srednjih škola.

Hrvatska gospodarska komora dionik je Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti i kontinuirano provodi različite edukativno-informativne aktivnosti u suradnji s članicama u cilju unapređenja financijskih znanja građana, posebice mladih.

Na skupu se razgovaralo o temama kao što su značaj financijske pismenosti za mlade, bankarstvo i upravljanje osobnim financijama, uloga i znalaj osiguranja, investicijski fondovi i slično.

Brodsko-posavska županija podržava ovakav oblik dodatne edukacije za mlade. Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Anica Vukašinović podsjetila je da je od donošenja prvog Nacionalnog strateškog okvira 2015. do 2020. godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja pokrenulo niz aktivnosti i mjera kako bi se uvelo financijsko obrazovanje kroz sve razine obrazovanja.

– Financijski pismen građanin donosit će dobre financijske odluke koje će se odraziti na njega kao pojedinca i na njegovu obitelj, a u konačnici i na samo društvo. Ono što se danas provodi u osnovnim srednjim školama je zapravo međupredmet poduzetništvo, gdje naši učenici uče kako promišljati i djelovati poduzetnički, a u tom segmentu imaju i dio koji se tiče same financijske pismenosti – rekla je Vukašinović.

Pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović naglasio je važnost poznavanja i vođenja osobnog, obiteljskog i poslovnog budžeta, pozvavši učenike da pitaju sve što ih zanima.

storyeditor/2024-04-28/PXL_270424_113673906.jpg Više od 250 sportaša s invaliditetom u Brodsko-posavskoj županiji Sportaši iz četiri zemlje natjecali se u znak sjećanja na "Bljesak" Đuro Đaković brodsko-posavska županija Napredak gospodarstva i rast plaća i zaposlenosti zalog za optimizam storyeditor/2024-04-19/PXL_250423_99557618.jpg Otvorena eko-etno kuća u Vrpolju Nova kockica u mozaiku kulturno-turističke ponude Brodsko-posavske županije