Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
virovitičko-podravska županija

Za infrastrukturne turističke projekte dosad povučeno 450 milijuna kuna

VPŽ je jedna od najbrže rastućih županija po turističkom prometu, rekao je Staničić
Foto: Kristijan Toplak
Direktor HTZ-a Staničić sastao se sa županom Igorom Androvićem, a potom je obišao Dravsku priču, Geo info centar u Voćinu, Gradski muzej u Virovitici...

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić sa suradnicima je boravio u radnom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji. Tim je povodom u Centru za posjetitelje "Dvorac Janković" u Suhopolju održan radni sastanak sa županom Igorom Androvićem i njegovim suradnicima, a potom je obišao Dravsku priču, Geo info centar u Voćinu, Gradski muzej u Virovitici...

– U proteklih desetak godina, ulaskom Hrvatske u EU, Županija te gradovi i općine s njezina područja povukli su oko 450 milijuna kuna za infrastrukturne turističke projekte. Većinom se ulagalo u kulturnu i prirodnu baštinu, na čemu se i bazira turizam Virovitičko-podravske županije. Recimo, uređenje Turističko-rekreacijskog centra Jezero – Hercegovac – Ružica grad u Orahovici trenutačno je najveći projekt koji se provodi na području županije. On će biti kruna velikih i značajnih projekata uz koje se promijenila turistička slika naše županije, zbog čega smo itekako poželjna turistička destinacija ovog dijela Hrvatske. Sa svim ovim projektima koji su realizirani, koji su u fazi provedbe, kao i onima koje planiramo, vjerujem da ćemo postati zanimljiva destinacija kontinentalnog turizma Hrvatske – kazao je župan Andrović.

Kristjan Staničić govorio je o bitnim čimbenicima u turizmu i razvoju strategija za iduću sezonu. Posebno je istaknuo kako je VPŽ jedna od najbrže rastućih županija po turističkom prometu što je, kako je rekao, odraz rada na terenu i sustavnog promišljanja.

Impresivni projekti

– Impresioniran sam svim projektima koje je Virovitičko-podravska županija realizirala u proteklih nekoliko godina. Čestitam županu Androviću i njegovu timu, kao i predstavnicima turističkih zajednica u Virovitičko-podravskoj županiji koje kroz zaista vrijedan rad doprinose promociji kontinentalnog, a ujedno i hrvatskog turizma, te razvoju turističkih proizvoda i atrakcija u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Virovitičko-podravska županija itekako ima veliki potencijal za daljnji razvoj turizma i to u održivom smjeru – naglasio je Staničić.

Prepoznaju autentičnost

Danas je jasno, kaže, kako turisti, i domaći i strani, sve više prepoznaju potencijal i atrakcije, odnosno autentičnost i jedinstvenost turističkih destinacija na kontinentu, pa tako i u Virovitičko-podravskoj županiji.

– Uvjerili smo se u vrlo kvalitetnu smještajnu ponudu i bogate turističke sadržaje Virovitičko-podravske županije. Osnovni je to preduvjet za uspješno privlačenje domaćih i inozemnih gostiju, koji sve više prepoznaju hrvatske kontinentalne destinacije. Čuli smo od župana o brojnim projektima na temelju kojih možemo razgovarati i planirati budući razvoj turizma u ovoj županiji, ali i onima koji će tek doći. Zadaća svih nas je promovirati i ovaj dio Hrvatske koji je prekrasan zbog svoje prirodne, kulturne i povijesne baštine, ali i bogate eno i gastro ponude. Uvjeren sam da će uz postupni rast smještajnih kapaciteta u županiji biti sve više inozemnih turista – zaključio je Staničić.

Kneževi Vinogradi kneževi vinogradi Sve veći broj turista uzrokovao porast broja smještajnih kapaciteta Stipendije u VPŽ-u Deficitarna zanimanja Županija daje novih 26 stipendija RAZVOJ Osječko-baranjske županije kao kontinentalne turističke destinacije ide u pravom smjeru, naglasio je župan Ivan Anušić Za 79 korisnika ukupno 159.200 eura županijskih potpora u ruralnom turizmu Uz potpore OBŽ izrasta u snažnu kontinentalnu turističku destinaciju