Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Potpisan ugovor za Poduzetnički inkubator u Slatini

Za nove i mlade slatinske poduzetnike 11 novih ureda

Poduzetnički inkubator u Slatini
Foto: Kristijan Toplak
Ugovor za rekonstrukciju vrijednu 8,67 milijuna kuna potpisan je s tvrtkom Građenje Marković iz Slatine, dok će za stručni nadzor, u iznosu od 171.250 kuna, biti zadužena tvrtka Trinas projekt iz Osijeka

Do 1. srpnja ukupno 11 novih ureda za nove i mlade poduzetnike otvorit će svoja vrata u obnovljenom Poduzetničkom inkubatoru u Slatini. Virovitičko-podravski župan Igor Andrović potpisao je u utorak, naime, ugovore o radovima i nadzoru, za rekonstrukciju i prenamjenu stare zgrade Doma zdravlja u Slatini, u kojoj će biti poduzetnički inkubator.

Ugovor za rekonstrukciju vrijednu 8,67 milijuna kuna potpisan je s tvrtkom Građenje Marković iz Slatine, dok će za stručni nadzor, u iznosu od 171.250 kuna, biti zadužena tvrtka Trinas projekt iz Osijeka.

Slatina Radovi pri kraju Slatina top destinacija za fizikalnu medicinu

– Posljednji je to ugovor koji smo potpisali s izvođačima radova u sklopu projekta Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, za što smo od Ministarstva gospodarstva dobili bespovratnih 20 milijuna kuna. Poduzetnički inkubator u Slatini imat će 11 novoopremljenih ureda za mlade poduzetnike početnike. Za razliku od inkubatora u Pitomači i Orahovici, slatinski će biti višenamjenski jer će imati i kreativni studio, kao i opremu za krojenje i šivanje – istaknuo je župan Andrović.

Kada se sve završi, u Pitomači, Orahovici i Slatini "niknut" će 48 novih prostora za poduzetnike.

– Otvorit će se nova radna mjesta, a poduzetnicima početnicima vjetar u leđa bit će povoljni uvjeti jer će im Županija prve godine platiti smještaj – dodao je župan. 

Sastanak o budućem Poduzetničkom inkubatoru Prezentacija o budućem poduzetničkom inkubatoru IKT sektor kao budućnost razvoja županijskoga gospodarstva