Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Radni sastanak župana brodsko-posavskog s autorima Priručnika za osposobljavanje povjerenika civilne zaštite

Zajednica se mora baviti nepogodama prije nego što se one dogode

Foto: BPŽ
– Upravo je spremnost, pripremljenost i preventivno djelovanje imperativ kojim se moramo povoditi prilikom svake ugroze naših stanovnika – poručio je župan Danijel Marušić

U nesigurnim vremenima, kada velike nesreće i katastrofe nažalost postaju dio naše stvarnosti, od prijeke su važnosti radnje, zadaće i informacije povjerenicima civilne zaštite. Tim su povodom autori Ivan Nožina i Sonja Glibo izradili Priručnik za osposobljavanje povjerenika civilne zaštite.

Autori su s priručnikom upoznali i brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, koji je na radnom sastanku rekao kako se zajednica mora baviti nesrećama i katastrofama i prije nego  što se one dogode, a mora pomoći i u oporavku od njihovih posljedica.

– Upravo je spremnost, pripremljenost i preventivno djelovanje imperativ kojim se moramo povoditi prilikom svake ugroze naših stanovnika – poručio je Marušić.

U Slavonskom Brodu predstavljen priručnik koji upoznaje povjerenike civilne zaštite s njihovim zadaćama i radnjama u kriznim situacijama Nesreće i katastrofe uvijek su moguće, treba se pripremiti

Upravljanje u velikim nesrećama i katastrofama jedna je od najsloženijih ljudskih djelatnosti. Riječ je o pojavama koje mogu masovno ugroziti život i zdravlje stanovnika, materijalna dobra i okoliš. U svim fazama procesa potreban je angažman niza državnih i privatnih organizacija i pojedinaca različitih specijalnosti.

Struktura i sadržaj Priručnika osmišljeni su tako da na pristupačan način, logičkim redoslijedom, daju neophodne informacije o cjelovitom sustavu civilne zaštite s naglaskom na mjesto i ulogu povjerenika te definiranim konkretnim zadaćama. Primjerci ove hvalevrijedne  publikacije bit će podijeljeni i svim sastavnicama Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije kako bi i ubuduće mogli reagirati pravovremeno i kvalitetno na sve izazove.