Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
U organizaciji Županije

Zajednički koncert “Božić s glazbenim školama” u HNK Osijek

Foto: Osječko-baranjska županija
Ideja o zajedničkom koncertu nastala je prošle godine u sklopu obilježavanja jubilarne obljetnice osječke Glazbene škole, a izabran je 18. prosinca jer je na taj dan prije točno 100 godina održan prvi koncert tada novoosnovane glazbene škole u Osijeku, i to na istome mjestu, u HNK

Glazbena škola Franje Kuhača iz Osijeka utemeljena je 1921. i od tada stvara vrsne glazbenike koji su svojim virtuoznim i znalačkim djelovanjem pronijeli ime svoga grada i Slavonije diljem svijeta. Ova glazbena škola ujedno je i kadrovski temelj pri osnivanju glazbenih škola u drugim gradovima na području Slavonije i Baranje.

Trenutno na području Osječko-baranjske županije djeluju Osnovna glazbena škola pri OŠ “August Harambašić” iz Donjeg Miholjca, Glazbena škola pri OŠ Matije Petra Katančića iz Valpova, Osnovna glazbena škola Kontesa Dora iz Našica, Umjetnička škola Beli Manastir i Osnovna glazbena škola pri OŠ “Ivan Goran Kovačić” iz Đakova. Rezultati njihova rada su brojni, od najviših nagrada i priznanja preko glazbenih karijera i djela, do mnogobrojnih nastupa koji oduševljavaju publiku.

Upravo takav je i ovogodišnji zajednički koncert pod nazivom “Božić s glazbenim školama”, komu su se pridružili i učenici Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba. Ideja o zajedničkom koncertu nastala je prošle godine u sklopu obilježavanja jubilarne obljetnice osječke Glazbene škole, a izabran je 18. prosinca jer je na taj dan prije točno 100 godina održan prvi koncert tada novoosnovane glazbene škole u Osijeku, i to na istome mjestu, u HNK.

Na koncertu u organizaciji Osječko-baranjske županije i Upravnog odjela za obrazovanje i mlade ujedno su dodijeljena priznanja i nagrade najuspješnijim djelatnicima, njih 63, za kontinuirano unapređivanje odgojno-obrazovnog sustava.