Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
NOVOGRADIŠKI SAJAM

Zdravi i ukusni domaći proizvodi, edukacije i stručna predavanja

Foto: bpz.hr
Iz godine u godinu sve više izlagača na velikom prostoru u središtu Nove Gradiške

U sklopu Novogradiškoga jesenskog sajma i ove su godine održane tradicionalne, 22. Poljoprivredno-poduzetničke ideje. Cilj manifestacije koju organizira Brodsko-posavska županija u suradnji s Gradom Novom Gradiškom i novogradiškom Turističkom zajednicom jest poticati poduzetništvo u području poljoprivrede, prehrambene industrije, stočarstva i usluga vezanih za njih.

Otvorio ju je ravnatelj Uprave za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju Ministarstva poljoprivrede RH Goran Lipavić u nazočnosti župana dr. sc. Danijela Marušića i zamjenika gradonačelnika Borislava Vidošića.

Da je ideja naišla na plodno tlo, govori i činjenica kako je iz godine u godinu sve više izlagača. Na velikom prostoru u središtu grada izloženi su bili zdravi i ukusni domaći proizvodi, hrana s OPG-ova, sadnice cvijeća i voća, prirodni kozmetički proizvodi, ručni radovi obrtnika te manjim dijelom poljoprivredna mehanizacija.

Za mališane novogradiških dječjih vrtića pripremljen je bio medni doručak s ciljem  promocije korištenja meda u prehrani i općenito zdrave prehrane, a svi posjetitelji mogli su razgledati i izložbu malih životinja. Poljoprivredno–poduzetničke ideje skroman su, ali značajan doprinos revitalizaciji poljoprivrede, jer osim što informiraju i predstavljaju zasad nedovoljno iskorištene potencijale seljaka, ukazuju na sve probleme u agrarnom sektoru.