Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Rok do kraja godine

Županija će sama dovršiti sportsku dvoranu u Sv. Mariji

ZA DOVRŠETAK radova treba 1,681.485 eura
Foto: Međimurska županija

Osiguran je nastavak gradnje sportske dvorane OŠ Sveta Marija. Zgrada je podignuta, no preostali su još građevinsko-obrtnički radovi vrijedni 1,681.485 eura. Međimurska županija će tu investiciju pokriti novcem iz vlastitog proračuna. – Odlučili smo sami dovršiti ovaj projekt kako zgrada dvorane ne bi predugo stajala nedovršena. Završetkom ne osiguravamo samo kvalitetnu nastavu tjelesne i zdravstvene kulture nego i prelazak na jednosmjensku nastavu jer će se urediti dodatne učionice – rekao je župan Matija Posavec. Radovi bi trebali završiti do kraja godine.

– Nezadovoljni smo dinamikom davanja suglasnosti na projekte. Od kolovoza prošle godine, kada smo nadležnom Ministarstvu prijavili 15 projekata dogradnje škola te gradnje dvorana, nema odgovora – rekao je Posavec. Županija je u prvu fazu gradnje već uložila 600.000 eura.

UZ SMANJENJE bolničkih lista čekanja za ove vrste usluga, dostupnost telemedicinskog centra omogućava pravovremenu detekciju zdravstvenih tegoba međimurska županija Modernim sustavom Telecordis protiv kardiovaskularnih bolesti TIJEKOM 2023. godine iz čakovečkog skloništa udomljeno je 645 pasa, a pola ih je bilo iz romskih naselja Potpisan ugovor s udrugom Prijatelji životinja i prirode Nastavlja se program sustavne skrbi za napuštene životinje CILJ projekta je konkretna podrška najranjivijoj skupini u zajednici, a osiguran je novac za 45 pomoćnika koji će skrbiti za razvoj i lakšu integraciju 59 djece u vrtićima Inkluzivni trenutak iznimno je važan za djecu s poteškoćama Jedinstveni projekt angažmana pomoćnika u dječjim vrtićima