Izbornik
Naslovnica Županije
Daleko kvalitetniji od dosadašnjeg

Županija donirala čamac osječkoj Stanici HGSS-a

Vrijednost čamca je otprilike 4000 eura, a puno je kvalitetniji od onog koji je do sada korišten
Foto: OBŽ

Osječka Stanica Hrvatske gorske službe spašavanja od sada ima novi čamac, puno kvalitetniji od dosadašnjeg. Naime, zamjenik župana koji privremeno obnaša dužnost župana OBŽ-a Mato Lukić uručio im je čamac za potrebe spašavanja na vodi. Nabavu čamca financirala je Osječko-baranjska županija.

– Zahvaljujem svim članovima HGSS-a jer su to ljudi koji volontiraju u službi koja se financira isključivo davanjima lokalne i regionalne samouprave. Osječko-baranjska županija je od 2021. tri put povećala iznos za financiranje Stanice Osijek, od tadašnjih 8000 eura do 20.000 eura ove godine. Iznos ćemo kontinuirano povećavati shodno njihovim potrebama jer je HGSS dio operativnih snaga civilne zaštite OBŽ-a koje su se iskazale u svim kriznim situacijama. Vrijednost čamca je otprilike 4000 eura, a puno je kvalitetniji od onog koji je do sada korišten. Služit će za sve intervencije na području OBŽ-a i diljem Hrvatske – rekao je Lukić.

– HGSS se prije svega bavi potragama za nestalim osobama te spašavanjem s visina i dubina. Ovom donacijom Osječko-baranjske županije povećat će se njihovi kapaciteti. Rezultati Stanice HGSS Osijek sve su veći i kvalitetniji i vrlo su bitan faktor u cijelom sustavu zaštite i spašavanja – naglasio je, pak, pročelnik Područnog ureda civilne zaštite Osijek Zvonko Grgec. Krešimir Burazin, pročelnik HGSS-a Stanice Osijek, kazao je kako HGSS provodi spašavanja sa svih neurbanih terena u RH i zato je ovakav resurs neizmjerno važan.

– Ove godine smo imali više od 45 intervencija samo na vodi, što je uistinu visok postotak – naveo je on.

Gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik Tomislav Golubić. Čelni čovjek Koprivnice naglašava kako su financije Grada stabilne te da iduće godine neće doći do povećanja poreza na dohodak Najveća stopa zaposlenosti u gradu Jakšić: Povećanje plaća u Podravki donijet će nam milijun eura više Na zgradi MO postavljena je ploča u spomen za stradale branitelje i civile u Domovinskom ratu Mjesni odbor Kolodovor Otkrivena spomen-ploča poginulim braniteljima Oko 100.000 eura vrijedna je obnova školske kuhinje u Osnovnoj školi Čazma koja je trenutačno u tijeku Čazma će dodatno uložiti 15.000 eura Učenici osnovne škole, prvi put u povijesti, moći će svoj obrok pojesti sjedeći