Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Javna priznanje i kovanice od zlata

Županija izabrala laureate, među nagrađenima i četvero sportaša

storyeditor/2024-03-01/PXL_250322_92681037.jpg
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL DOBITNICI NAGRADA Gabrijel Veočić, najbolji sportaš Brodsko-posavske županije (lijevo), i izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Veočić, dobitnik kovanice od zlata (desno)
Zlatna plaketa za promicanje vrijednosti, položaja i ugleda županije bit će dodijeljena piscu, dramatičaru i pripovjedaču Miri Gavranu

Protekla godina bila je uspješna za brodsko-posavski sport, osobito u pojedinačnoj konkurenciji.

O tome govori podatak da su se na popisu dobitnika kovanice od zlata, županijskog priznanja namijenjenog fizičkim osobama za izuzetne uspjehe u svome polju rada i djelovanja, našla čak četiri sportaša i sportska djelatnika – izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Veočić, kajakaš i kajakaški trener Marko Lipovac te maratonci Ines Jozić i Marko Ravlić.

Zlatni grb Peniću i Meteru

Temeljem odluke o dodjeli županijskih javnih priznanja u 2024. godini Zlatna plaketa bit će dodijeljena Miri Gavranu, hrvatskom suvremenom romanopiscu, dramatičaru, pripovjedaču, dobitniku mnogobrojnih književnih i kazališnih nagrada u zemlji i inozemstvu za izniman doprinos u promicanju ugleda RH i Brodsko-posavske županije na području znanosti i kulture.

Nagradu za životno djelo Zlatni grb primit će novinar i urednik Branko Penić za izniman doprinos u promicanju pravodobnog i objektivnog medijskog informiranja o gospodarskim i društvenim zbivanjima, osobito za vrijeme Domovinskog rata, te dr. Jozo Meter, prvi župan Brodsko-posavske županije za izniman doprinos u stvaranju temelja i razvoja županije kao upravno- teritorijalne cjeline te za politički i humanitarni angažman tijekom Domovinskog rata.

Plakete Brodsko-posavske županije namijenjene tvrtkama, udrugama i drugim pravnim osobama za ostvarene poslovne i druge uspjehe dobit će Elektrotermički sustav d.o.o. za osobito uspješno organiziranje i vođenje rada i poslovanja u djelatnosti elektroinstalacija, Slavonija drvna industrija d.o.o. za dugogodišnju tradiciju u drvoprerađivačkoj industriji, Udruga slijepih Brodsko-posavske županije za 70 godina rada i zalaganja u podizanju kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba te tamburaški sastav Berde bend za uspješne rezultate i promicanje Slavonije putem glazbe.

Veočići pronose slavu

Uz već spomenute Veočića, Lipovca, Jozić i Ravlića, kovanice od zlata bit će dodijeljene i modnoj dizajnerici Lenki Kirioskoj, hrvatskom branitelju Franji Kožiću, aktivistici Nikolini Jureković, OPG-ima Ivice Ivaniša i Drage Cvitića, motociklistu Nenadu Jagodiću, glazbenom pedagogu Nenadu Seletkoviću, novinarki Višnji Ružojčić, arhivistu mr. sc. Ivanu Medvedu, slikaru Josipu Majiću, književnom povjesničaru Vinku Brešiću, književnici Jasni Ažman te liječniku dr. Borisu Hrečkovskom. Proteklog je tjedna održano i svečano proglašenje najboljih sportaša i sportskih udruga Brodsko-posavske županije u 2023. godini, na kojemu su priznanja za najboljeg u pojedinačnoj konkurenciji dodijeljena boksaču Gabrijelu Veočiću i kanuistici Vanesi Tot, dok su najbolje ekipe ŽKK Brod na Savi u ženskoj i KKK Marsonia u muškoj konkurenciji.

storyeditor/2024-03-01/b_slager_novska_ugovor_tvrtka.jpg Ugovor s još jednim investitorom u Poduzetničkoj zoni Novska "Gradim pogon na 1000 m2 i zapošljavam 22 radnika" storyeditor/2024-03-01/VJ_foto__1_.jpg Gotovi radovi Novi priključci na vodovod i kanalizaciju u Koprivnici i prigradskim naseljima storyeditor/2024-03-01/JaskaC.jpg Zabavno u Dječjem vrtiću Radost STEM radionice za poticanje dječje mašte i znatiželje