Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
ŽUPAN DANIJEL MARUŠIĆ NA OBILJEŽAVANJU

Županija koja je teško stradala u obrani domovine danas je primjer

Foto: bpz.hr
– Kada bih morao ukratko opisati stanovnike ove županije, rekao bih da se radi o ljudima koji s ponosom nadilaze sve poteškoće, koji poštuju tradiciju i svoju obitelj – poručio je iz Vinkovaca župan Marušić

Predsjednik Hrvatske zajednice županija, brodsko-posavski župan dr.sc. Danijel Marušić sudjelovao je na svečanom obilježavanju Dana Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima. U svojem obraćanju on je naglasio kako mu je bilo zadovoljstvo poslušati informacije župana Damira Dekanića o svim projektima koji su realizirani ili će se tek realizirati u ovoj županiji, na čemu mu je čestitao.

Podsjetio je kako je ova županija podnijela veliku žrtvu u stvaranju domovine i teškom stradanju nedužnih branitelja i civila istaknuvši kako se to više nikada ne smije ponoviti.

– Kada bih morao ukratko opisati stanovnike ove županije, rekao bih da se radi o ljudima koji s ponosom nadilaze sve poteškoće, koji poštuju tradiciju i svoju obitelj. Danas mogu reći kako je Vukovarsko-srijemska županija postigla jedan standard i svojim primjerom pokazala kako se trebaju voditi županije i kako iskoristiti sredstva iz EU fondova za daljnji napredak i kvalitetniji život ovdje – poručio je Marušić.

U sklopu obilježavanja Dana Vukovarsko-srijemske županije održana je svečana sjednica Županijske skupštine. Kod spomenika hrvatskim braniteljima u parku uz rijeku Bosut položeni su vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule u obrani 
Republike Hrvatske, dok je u župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona služena sveta misa koju je predvodio nadbiskup đakovački i  osječki, metropolit Đuro Hranić.