Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Župan Dobroslavić obišao osnovnu i srednju školu

Županija u škole u Veloj Luci ulaže više od pola milijuna kuna

Foto: DNŽ
Tijekom ove godine u velolučkoj Srednjoj školi završena je sanacija krova, što je ulaganje vrijedno 483.000 kuna

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo posjetili su Osnovnu školu Vela Luka i Srednju školu Vela Luka. Tijekom ove godine u velolučkoj Srednjoj školi završena je sanacija krova, što je ulaganje vrijedno 483.000 kuna.

Pri obilasku i tijekom sastanka s ravnateljicom Ofelijom Dragojević istaknuto je da Dubrovačko-neretvanska županija kontinuirano ulaže u sve škole kojima je osnivač. Što se tiče Osnovne škole Vela Luka, za njezine potrebe radi se dokumentacija za projekt uređenja potkrovlja što bi uvelike pomoglo realizaciji jednosmjenske nastave u ovoj školi. Županija je navedenu dokumentaciju financirala u iznosu od 150.000 kuna.

Iz Dubrovačko-neretvanske županije napominju i da se u ovoj godini za investicijska ulaganja i projekte osnovnih i srednjih škola na otoku Korčuli izdvaja iznos veći od 1,5 milijuna kuna. Navedena ulaganja za područje cijele Dubrovačko-neretvanske županije iznose više od 8,5 milijuna kuna.

U obilasku škola u Veloj Luci uz župana Dobroslavića i zamjenika Cebala bili su i načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić, privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović te pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić.