Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
KOPRIVNICA

130 studenata u projektima razvoja Komunalčeve tržnice i zdrave hrane

STUDENTSKI TIMOVI izrađivali su poslovne planove, marketinške planove i planove integrirane marketinške komunikacije
Foto: Komunalac
Razvoj novih proizvoda, kao što je sirup od koprive "Koprica", novi slogani, inovativne usluge, razvoj novog vizualnog identiteta, kao i novog podbrenda dječjih kašica "Kašek" samo su neke od ideja koje su rezultat radova studenata

Sveučilište Sjever u Koprivnici i gradska tvrtka Komunalac ostvarili su vrijednu suradnju kojom su studente potaknuli na suočavanje s problemima i izazovima iz realnoga gospodarstva.

Primjeri iz prakse

Sjever u obrazovnom procesu veliki naglasak stavlja na praktični dio nastave, osobito na stjecanje iskustva u gospodarstvu za vrijeme studiranja.

Tako su studenti druge i treće godine Odjela za prehrambenu tehnologiju i Odjela za ekonomiju u okviru kolegija iz poduzetništva, marketinga i promocije imali priliku na primjerima iz prakse rješavati izabrani projektni zadatak, a njihova rješenja je vrednovalo povjerenstvo u sastavu predstavnika koprivničkoga Komunalca i Sveučilišta Sjever.

U projektu je sudjelovalo oko 130 studenata podijeljenih u 34 tima koji su pod mentorstvom dr. sc. Ane Mulović Trgovac, više predavačice Sveučilišta, kroz projektne zadatke pronalazili nova idejna rješenja za pojedine sastavnice Komunalca, a one najbolje je Komunalac nagradio. Na dodjeli nagrada u Sveučilišnom centru Koprivnica prisustvovali su prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Mario Tomiša, predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec, članovi Uprave Dubravka Horvat i Goran Međurečan sa suradnicima te pročelnici i profesori Sveučilišta Sjever.

Studentski timovi su izrađivali poslovne planove, marketing planove i planove integrirane marketinške komunikacije za brendove Gradska tržnica Koprivnica i Smutek – domaći kutek, a neki i za krovni brend Komunalac. Razvoj novih proizvoda, kao što je sirup od koprive "Koprica", novi slogani, inovativne usluge, razvoj novog vizualnog identiteta, kao i novog podbrenda dječjih kašica "Kašek" samo su neke od ideja koje su rezultat radova studenata.

– Htjela bih pohvaliti sve studente koji su sudjelovali u ovom našem zajedničkom projektu, dobili smo niz kvalitetnih i dobro razrađenih poslovnih planova te vrlo kreativne ideje koje će nam zasigurno biti od pomoći. Zahvaljujem i profesorici Ani Mulović Trgovac na inicijativi i uspješnoj suradnji koju ćemo nastaviti i u drugim segmentima – rekla je predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

Nakon proglašenja najboljih radova, studenti su imali priliku degustirati domaće specijalitete iz restorančića zdrave hrane na Gradskoj tržnici u Koprivnici Smuteka: hladno prešani sok od cikle, energetski smoothie te domaću zlevanku od koprive i kolač od mrkve.

Gradske stipendije

Valja podsjetiti da je Grad u ovoj akademskoj godini dodijelio stipendije za 11 studenata prvih godina prijediplomskih studija. Odlukom Gradskog vijeća dobili su jednokratne stipendije u iznosu od 968 eura. Riječ je o studentima prijediplomskih studija prehrambene tehnologije, zaštite okoliša, recikliranja i ambalaže te logistike i mobilnosti iz cijele Hrvatske.

Osim toga, ove bi godine na Sveučilištu Sjever trebala početi izgradnja znanstveno-istraživačkog parka, projekt kojeg su upravo gradske vlasti progurale kroz ITU fond za financiranje europskim novcem. Taj novi centar doprinijet će jačanju spona između sveučilišne ustanove, gospodarstva i istraživačkog duha studenata. 

IZVANŠKOLSKE aktivnosti u OŠ Podolice Cjelodnevna škola U sportskom, plesnom i glazbenom programu te školi glume sudjeluje 77 učenika U DVA NOVA dječja vrtića bit će osiguran smještaj za 330 mališana predškolske dobi Potpisan ugovor o gradnji u Herešinu Jedan novi dječji vrtić već u listopadu, drugi na proljeće Javna rasvjeta Nove svjetiljke Na rasvjeti godišnja ušteda 224.000 eura