Izbornik
Naslovnica Gradovi Hvar 52 pregleda
Glazbeno-scenskI kolaž

16. 'Marinovi dani' u organizaciji Srednje škole Hvar

Hvar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Glazbeno-scenskI kolaž izvest će učenici sa svojim mentorima

U Muzeju Franjevačkog samostana u Hvaru u nedjelju i ponedjeljak s početkom u 19,30 sati održat će se glazbeno-scenski program u okviru programa 16. "Marinovi dani" u organizaciji Srednje škole Hvar.

Manifestacija je posvećena prerano preminulom hvarskom i hrvatskom redatelju Marinu Cariću. "Štorijama, pjesmama i plesnim koracima kroz malena mjesta srca moga" naziv je glazbeno-scenskog kolaža kojega će izvesti učenici sa svojim mentorima. 

U dijelu programa korišteni su zapisi hvarskog novinara Frane Jurića kao i pjesme Danke Maroević iz zbirke "Rici neizrecene? objavljene u izdanju Ogranka Matice hrvatske u Hvaru. Uz članice i članove grupe "Nastanjeno srce" u programu će sudjelovati i profesorica Klara Tomičić Milatić.

U ponedjeljak će nakon programa biti uručeni i mali darovi zahvalnosti onima koji su podržavali i sudjelovali u radu glazbeno-scenske grupe "Nastanjeno srce". Ovom tradicionalnom manifestacijom Srednja škola Hvar daje svoj doprinos očuvanju uspomene na velikog čovjeka i velikog redatelja, čiji je čitav životni i radni vijek bio neraskidivo vezan uz rodni otok, priopćili su iz Grada Hvara.