Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
prošlo bolje od očekivanog

52. Vinkovačke jeseni posjetilo između 130.000 i 150.000 ljudi

Vinkovačke jeseni
1/8
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Službena stranica Vinkovačkih jeseni od 1. do 17. rujna ostvarila je gotovo 6 milijuna klikova, 90.000 posjeta

Vinkovačke jeseni, koje su se održale po 52. put, i ove godine pokazale su kako se radi o najvećoj tradicionalnoj manifestaciji u Hrvatskoj koja okuplja posjetitelje iz cijele Hrvatske ali i inozemstva. Po riječima gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića, koji je i predsjednik Organizacijskog odbora Jeseni, tijekom ovogodišnje manifestacije Vinkovce je posjetilo između 130.000 i 150.000 posjetitelja.

- Sve ovo radimo radi promocije naših Vinkovaca ali isto tako i radi naših građana gdje tijekom deset dana imaju niz događanja. Grad u to vrijeme živi na jedan drugačiji način - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić zahvaljujući svima koji su na bilo kojih način omogućili ili pomogli održavanje Vinkovačkih jeseni.

Tajnik Vinkovačkih jeseni Stjepan Đurković rekao je kako je cijela manifestacija prošla bolje od očekivanog kao i da su sve što su zamislili i planirali i proveli.

- Punih dvadeset godina sam tajnik Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni i mogu reći da smo ove godine imali lijepo vrijeme i veliku posjećenost - rekao je Đurković dodajući kako su već započele pripreme za 53. Vinkovačke jeseni.

Direktorica marketinške tvrtke Promo Cibalae Vinkovci Mirjam Jukić, koja je sudjelovala u organizaciji manifestacije, kazala je kako su ove godine dobili najbolje komentare za Vinski grad. Stoga će i tijekom sljedećih Vinkovačkih jeseni biti organiziran Vinski grad. Isto tako zabilježen je i ogroman interes medija i građana za sva događanja tijekom Vinkovačkih jeseni.

- Naša službena stranica Vinkovačkih jeseni od 1. do 17.rujna ostvarila je gotovo 6 milijuna klikova, 90.000 posjeta i pregledano je 467.000 stranica. Ogroman je bio interes i na službenoj Facebook stranici gdje je u deset dana trajanja manifestacija ostvarila doseg objava 700.000. Statistički gledano o Vinkovačkim jesenima se pričalo na forumima, Instagramu, Twitteru, kao i na društvenim mrežama. Uz sve to treba dodati, da je bilo 9.000 noćenja u Vukovarsko-srijemskoj županiji iz Europe i svijeta - rekla je Jukić.