Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
Atletski klub Odisej iz Kutine jedan je od najuspješnijih u Hrvatskoj

Adaptacija dvorane za trening osoba s invaliditetom

Foto: Kutina
U drugom dijelu radova planirana je adaptacija prostora za  uspostavu multifunkcionalne teretane radi provedbe baznih priprema, vježbi snage i drugoga za rukomet, nogomet, boks, kikboks, atletiku, karate, kuglanje, rekreaciju

U društvu ravnatelja Športskog centra Kutina Renata Habeka i njegovih suradnika zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić obišla je radove na adaptaciji dvorane  za trening osoba s invaliditetom, takozvane dvorane br. 4. Cjelokupna vrijednost projekta je 1,1 milijun kuna od čega  Ministarstvo turizma i sporta sufinancira 316.879,64 kune.

Adaptacijom dvorane uredit će se bacalište za trening osoba s invaliditetom sa zaštitnom ogradom pa će biti moguće trenirati bacačke discipline, kuglu i disk. U dvorani će biti postavljena gumena podloga, a u drugom dijelu planira se adaptacija prostora za  uspostavu multifunkcionalne teretane radi provedbe baznih priprema, vježbi snage i drugoga za rukomet, nogomet, boks, kikboks, atletiku, karate, kuglanje, rekreaciju građana i svih zainteresiranih.

Bitno je spomenuti i velike uspjehe Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Odisej iz Kutine, kako na državnim natjecanjima tako i na Paraolimpijskim igrama 2021. godine u Tokiju, jer oni najčešće treniraju upravo u ovoj dvorani. Uz to, AKOSI Odisej u 2021. godini dobitnik je i godišnje nagrade Grada Kutine što je potvrda njihova truda i zalaganja.

– Poboljšavanje uvjeta za treniranje svim sportašima i rekreativcima jedan je važnijih ciljeva Grada Kutine. Ovim nastojimo potaknuti na bavljenje sportom građane na području Grada Kutine, a posebice osobe s invaliditetom. Nadam se da će se adaptacijom ove dvorane uvelike poboljšati uvjeti treniranja te omogućiti i budući uspjesi naših sportaša – rekla je Ivana Grdić, zamjenica gradonačelnika.