Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Predstavljen program blagdana u središtu Koprivnice

Advent otvara Mia Dimšić, za Božić Danijela, a u Novu s Mejašima

Advent u Koprivnici
Foto: Robert Mihaljević
Mia Dimšić otvara koprivnički advent. Kao uvertira u Koprivničku bajku otvoreno je veliko klizalište

Mia Dimšić, Danijela Martinović i Mejaši glavne su zvijezde ovogodišnje Koprivničke bajke, adventske zabave u središtu grada koja će trajati od 13. do 31. prosinca.

ADVENT U POREČU Vrući aperol i vrući gin, istarske kobasice, sarma u burgeru, gira volta, kolač od mrkve, panettone…

Dječji nastupi

Svečano otvorenje Koprivničke bajke bit će, dakle, u petak, 13. prosinca. Premda je datum malo ‘nezgodan’, iz Gradske uprave uvjeravaju kako tog dana zabave i blagdanskog ugođaja neće nedostajati. Mia Dimšić, popularna mlada pjevačica i kantautorica, nastupit će u 19 sati na pozornici na Zrinskom trgu. No, prije toga organizatori pripremaju program za zagrijavanje. Sve počinje već od 17 sati nastupom Koprivka i Grinča, a u 18.15 sati je promocija videospota Blagdanska skupine Behave Community. Uoči nastupa Mie Dimšić u 18.30 sati u nebo će se puštati lampioni, a u 18.45 sati bit će priređen spektakularan vatromet u povodu 25 godina Radio Drave. U Galeriji Koprivnica u 18 sati otvorit će se izložba umjetnice Dijane Nazor. Već drugi dan, u subotu, na Zrinskom trgu od 10 sati kreće program dočeka Djeda Mraza u organizaciji društva Naša djeca s podjelom prigodnih darova mališanima.

Nikad bogatiji Advent u Kaštelima Nastupaju Alen Nižetić, Psihomodo pop, Crvena jabuka, klape Cambi i Sv. Juraj...

Inače, tijekom koprivničkog adventa bit će mnoštvo dječjih nastupa, kazališnih predstava i drugih kulturnih događaja u središtu grada, ali i dvorani Domoljuba i galeriji. Na sam Božić, 25. prosinca, na pozornici na Zrinskom trgu od 20 sati nastupa Danijela Martinović. Staru će godinu pak Koprivničanci i gosti 31. prosinca od 23 sata ispratiti uz nastup popularnog tamburaškog sastava Mejaši, tradicionalni šampanjac i veliki vatromet. Dan ranije, 30. prosinca u 19 sati, nastupa Tamburaški sastav Dangube. Od mnoštva zabavnog sadržaja izdvajamo i brojne nastupe u subotu, 21. prosinca, također u gradskom središtu: od 18 sati Dječji zbor Zvončići Močile, od 18.30 Koncert Puhačkog orkestra Grada Koprivnice, od 19 sati koncert Eric Vidović acoustic, a od 20 sati Laura, Matija & Luigi acoustic.

Otvorenje klizališta

U središtu grada prošli je tjedan kao uvertira u Koprivničku bajku otvoreno veliko klizalište koje se po prvi put prostire i po stazi u parku. Prigodnim programom otvorili su ga mališani Dječjeg vrtića Tratinčica i polaznici Male sportske škole koji su pokazalo i vještine na ledu. Klizalište je otvoreno radnim danom od 9 do 22 sata, a vikendom do 23 sata. Cijena klizanja iznosi simboličnih pet kuna, a najam klizaljki je deset kuna. Prema najavi, klizalište bi trebalo biti otvoreno i cijeli siječanj.