Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Nikad bogatiji Advent u Kaštelima

Nastupaju Alen Nižetić, Psihomodo pop, Crvena jabuka, klape Cambi i Sv. Juraj...

1/2
Foto: Grad Kaštela
Dječji program nastavlja se 6. prosinca u 17 sati kada u Gradsku knjižnicu i Osnovnu školu Ostrog dolazi sveti Nikola. Istog dana u 22 sata u Novom parku u Kaštel Lukšiću nastupa Leteći odred

Koncertom Luke Nižetića u Novom parku u Kaštel Lukšiću sinoć je otvorena manifestacija Advent u Kaštelima 2019. i Kaštelanska božićna bajka, u okviru koje se održava kulturno-zabavni program za najmlađe. Kaštelanski advent ove godine donosi pregršt događaja. Nastupit će Leteći odred, Crvena jabuka, Psihomodo pop, za doček Nove godine Alen Nižetić, a to nisu sva zvjezdana imena hrvatske estrade uz koje će Kaštelani i njihovi gosti uživati ove godine na pozornici na otvorenom u Novom parku u Kaštel Lukšiću gdje se manifestacija “Advent u Kaštelima 2019.” održava.

REBALANS GRADSKOG PRORAČUNA Grad Kaštela umjesto roditelja plaća radne materijale za četiri tisuće učenika

Ugostiteljska ponuda

Postavljene su i adventske kućice s ugostiteljskom ponudom. 
Program je službeno predstavio kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović, sa svojom zamjenicom Jadrankom Matok Bosančić, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opće poslove Sandrom Zokić te direktoricom Turističke zajednice Kaštela Nadom Maršić.
– Sve počinje 1. prosinca u 18 sati koncertom Luke Nižetića tako da smo i ove godine posebnu pozornost poklonili našim najmlađima za koje smo pripremili brojna druga događanja u okviru Kaštelanske adventske bajke, dok će stariji uživati u koncertima i gastronomskoj ponudi adventskih kućica – rekao je Ivanović.


Dječji program nastavlja se 6. prosinca u 17 sati kada u Gradsku knjižnicu i Osnovnu školu Ostrog dolazi sveti Nikola. Istog dana u 22 sata u Novom parku u Kaštel Lukšiću nastupa Leteći odred.
Naravno, 13. prosinca upriličit će se dolazak svete Luce u 17 sati, a u 22 sata počinje koncert Borisa Oštrića i Ribara. Koncert Crvene jabuke održat će se u subotu 14. prosinca.


– Također, uoči Božića, na Brcu u Kaštel Starom bit će organizirana podjela bakalara građanima, a za to vrijeme okupit će se brojne kaštelanske klape koje će svojom “pismom” razveseliti naše sugrađane. Nastojali smo i ovoga puta osmisliti što kvalitetniji program pa se nadamo da će i ove godine svi pronaći nešto za sebe – istaknuo je gradonačelnik Ivanović.


Potpisan rekordan ugovor o sufinanciranju vodovodne i kanlizacijske infrastrukture Za vodovod i kanalizaciju u Trogiru i Kaštelima više od milijardu kuna, od toga 803 milijuna stižu iz EU

Podjela bakalara održat će se u subotu 21. prosinca u 11 sati. Istoga dana najmlađi Kaštelani s početkom u 18 sati uživat će u Music Talentsu, a u župnoj crkvi u Kaštel Starom Božićni koncert s početkom u 19 sati održat će klapa Sv. Juraj HRM-a i klapa Cambi. Bit će to zasigurno glazbena poslastica.
U Đardinu u Kaštel Novom svake nedjelje s početkom u 17 sati bit će upriličeno paljenje adventskih svijeća koje će samo po sebi biti iznimna atrakcija jer je vijenac dug čak 18 metara!

Na blagdan svetog Stjepana u Župi Kaštel Novi upriličit će se žive jaslice što će zasigurno izazvati interes ne samo u Kaštelima nego i u okolnim mjestima.
U dječjem programu Kaštelansku božićnu bajku upotpunit će nastupi kulturno-umjetničkih društava “Putalj”, “Karol Woytila” i “A. Zaninović”, Dječje kazalište “Škatula”, klauna Šarenka, učenika kaštelanskih osnovnih škola i polaznika dječjih vrtića Kaštela, najmlađih članova Udruge tjelesnih invalida, kaštelanske mažoretkinje, članovi udruge “Sveti Jeronim”, plesni klub Dea dia i drugi.

Klizalište pokraj Novog parka

U koncertnom programu u Novom parku nastupit će još i Miro Boem, Vigor, Barbarosa, ali i gost iznenađenja čije će se ime znati tek na dan koncerta 27. prosinca koji počinje u 22 sata. Gradonačelnik Ivanović tvrdi da je riječ o velikom imenu hrvatske estrade.
Što se tiče dočeka Nove godine, program za djecu počinje već 30. prosinca u 17 sati kada će se održati “Najzabavniji rastanak sa Starom godinom uz klauna Šarenka”.

Kampanja Županija Kaštela se uključila u kampanju „Obala bez opušaka“

Za doček Nove godine u Novom parku u Lukšiću od 21.30 sati okupljene će zagrijavati Aritmija bend, a nakon njih u Novu 2020. Kaštelane i njihove goste uvest će Alen Nižetić.
Program kaštelanskog Adventa ovim ne završava. Zadnji koncert zakazan je u nedjelju 5. siječnja 2020. kada u 22 sata u Kaštel Lukšiću nastupa Psihomodo pop.
Uz sve to na radost najmlađih, sjeverno od Novog parka postavljeno je klizalište koje je i prošle godine imalo izvrsnu posjećenost.